Erşan Solaklı
Erşan Solaklı
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Kültür Fabrikası’nda kış dönemi başlıyor

Köşe Yazısını Dinle

Kış denince çoğumuzun aklına kasvetli ve gri bir hava, erken kararan gökyüzü ve soğuk sokaklar gelir. Oysa şehrin bazı kapıları vardır ki, içeri adım attığınızda bambaşka bir mevsim başlar. Bursa’da bu kapılardan biri de hiç kuşkusuz Kültür Fabrikası. Takvim kışa dönse bile içeride daima renk, hareket ve yaratıcılık var!

Mehmet Akif Ersoy Kültürevi ve Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan atölyelerde, dersler sadece öğretmek için değil, paylaşmak için var. Şehrin farklı köşelerinden gelen yüzlerce insan, bir araya gelip kimi zaman resimle, kimi zaman müzikle, kimi zaman da kelimelerle dünyasını genişletecek. Bana kalırsa sanat, ancak kapsayıcılığı arttığında, ulaşılabilir ve paylaşılabilir olduğunda çoğalır. 

Bu yıl da öyle olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kültür Fabrikası Kış Dönemi Atölyeleri, 18 Eylül’de kayıtlarını açtı. 43 farklı kursun arasında baleden tangoya, kemandan bateriye, ebrudan origamiye kadar geniş bir yelpaze var. Çocuklara yönelik atölyelerle, çocuklar ve hayal güçleri de unutulmamış.

Benim içinse bu dönem ayrı bir heyecan taşıyor. Çünkü bu kez ben de eğitmenlerden biriyim. Kış boyunca kaligrafi atölyesinde, harflerin estetik yolculuğunu birlikte keşfedeceğiz. Yalnızca yazının değil, sabrın, ritmin ve güzelliğin de peşine düşeceğiz.

Kısacası, kışı evlere kapanarak geçirmek istemeyenler için Kültür Fabrikası bu yıl da şehrin en sıcak buluşma noktalarından biri olmaya hazırlanıyor. atolye.bursa.com.tr adresinden atölyelere kayıt yaptırabilirsiniz. Tavsiyem, elinizi çabuk tutun; çünkü bu atölyeler için yerler kısa sürede doluyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X