Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

90+5 mutluluk!

Keçiörengücü galibiyetinden sonra Güney’den de 3 puanla dönen Timsah, zirve yürüyüşünü sürdürdü

Adana’da 1-0 geriye düşen Bursaspor, Kubilay ve Özer’in penaltısıyla öne geçti. 53’te Roni’nin sıfırdan attığı golü önleyemeyen yeşil beyazlılar, Özer’in santrası bile yapılmayan füzesiyle galibiyete uzandı.

Bursaspor, Keçiörengücü’nden sonra Adanaspor’u da yenerek Süper Lig’i ne kadar istediğini gösterdi. Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, Adanaspor 11’inde geçen haftaya oranla biri zorunlu 3 değişikliğe imza attı. Cezalı Aykut Akgün’ün yokluğunda sakatlıktan dönen Burak Altırparmak’ı tercih eden Yalçın Hoca, Latovlevici’ye Onur’un yerine, Igor Da Silva’ya da Musa Araz’ın yerine forma verdi.

5 Ocak Fatih Terim Stadı’ndaki maça son haftaların aksine daha etkili başlayan Bursaspor oldu, ancak bu kez kalesinde golü gören de yeşil beyazlılardı. 20’de savunmanın biraz önde yakalanması ve Hakan’ın kaliteli pası sonrası Roni, Eze’ye golü attırdı. Oysa 5. dakikada Özer’in nefis aşırtma vuruşunda Karacic topu çataldan çıkarmasa yeşil beyazlılar maça 1-0 önde başlayabilirdi.

İlkyarının kalan dakikalarında oyuna hükmeden yine Bursaspor’du, bu baskılı oyun 42’de Shehu’nun ortasını göğsüyle kontrol eden Burak Kapacak’ın Kubilay’a golü attırmasıyla meyvesini verdi. 45’te ise Burak Altıparmak’ın ceza sahasında yerde kalması sonrası kazanılan penaltıyı Özer gole çevirince, Timsah devreye 2-1 önde girdi.

‘BURAK’LAR IŞIK SAÇIYOR

Burada 5 maç aradan sonra formasına kavuşan Burak Altıparmak’ın Bursaspor’un oyun kalitesini yükselttiğini de söylemek lazım. Tecrübeli oyuncu, kalitesi ve yaptığı çıkışlarla yeşil beyazlı takımın hücum gücüne büyük katkı veriyor. Adaşı Burak Kapacak da her hafta skora katkı yapmayı sürdürüyor.

İkinci yarıya Bursaspor, anlaşılmaz bir şekilde ürkek başlayınca 53. dakikada Roni aut çizgisi üzerinden eşitlik golüyle cezayı kesti. Haftalardır haklı bir şekilde takdir toplayan kaleci Çağlar’a bu golün yakışmadığını da belirteyim.

Golden sonra Yalçın Hoca önce, her açıklaması, her hareketiyle istemediğini belli ettiği Seleznov’u oyuna sürdü. Sonrasında da hem oyuncu hem de taktiksel değişiklikler yaptı. Kalan dakikalar ise adeta nefes kesti. Hakan Barış biraz becerikli olsa belki de Güney’den eli boş dönecektik.

90+4’TE FRİKİĞİ SELÇUK KULLANMAZ

Ancak 90+5’te sahneye çıkan Özer Hurmacı ceza sahası dışından attığı nefis golle ‘Pes etmek yok’ dedi.

Golden 1 dakikada önce çok tehlikeli olabilecek bir yerden kullandığımız serbest atışı Selçuk Şahin’in saçma sapan bir şekilde kullanmasına da anlam vermek zor. O atışta topun başında yer alan isimlerden olan Özer, attığı golle duran topları kimin kullanması gerektiğini de gösterdi.

Öyle ya da böyle Timsah, bir deplasmandan daha 3 puanla dönmeyi başardı. Çok daha kolay koparılabilecek maç, santrası bile yapılmayan golle kazanıldı. Bursaspor’un böyle ‘pamuk’ gibi rakipler karşısında çok daha erken sonuca gitmesi gerektiği de ortada. Her zaman böyle son dakika mucizeleri olmaz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X