Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Ah be Namık! Atamazsan kıymeti kalmıyor!

Köşe Yazısını Dinle

Tamer Tuna yönetiminde ilk kez taraftarının karşısına çıkan Timsah, galibiyet hasretini dindiremedi.

Son 5 maçından sadece 2 puan çıkarabilen yeşil beyazlılar, zirve yarışındaki BB Erzurum karşısında Namık Alaskarov ile bulduğu net fırsatları değerlendiremeyince sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

Büyük hedeflerle başladığı sezonda yönetimin sportif anlamda yaptığı hatalar sonrası düşme hattına çakılan Bursaspor, Büyükşehir Belediye Erzurum karşısına çıkarken çok da ümitli değildim açıkçası.

Kadroya takviye yapılamamış olması ve son oynanan Adanaspor maçındaki görüntü maalesef maç öncesi Bursaspor adına çok fazla şey vadetmiyordu. Tek beklenti kadrodaki 5 ismi değiştiren Tamer Tuna’nın takımına bir oyun kimliği kazandırmaya başlamış olma ihtimaliydi.

Nitekim ilk 5 dakika beklediğim gibi temposuz geçti. Hafta içinde genç yaşta kaybettiğimiz Ahmet Çalık için tribünde ve sahada yapılan anma sonrası ise Timsah adeta vites yükseltti.

Rakip ceza sahası civarında daha fazla ve etkili görünmeye başlayan yeşil beyazlılar 22. dakikada Bruno’nun soldan yaptığı nefis ortada Namık Alaskarov’un kafa vuruşuyla gol çok yaklaştı ancak meşin yuvarlak direkten döndü.

28’de hızlı gelişen BB Erzurum atağında ise Novikovas’ın sert şutunda kaleci Erhan gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda stresli oldukları her hallerinden belli olan yeşil beyazlı oyuncular sahada pek istediklerini yapamayınca soyunma odasına 0-0’la girildi.

 

GOL OLMAYINCA ÖNEMİ KALMIYOR

İkinci yarının ilk 20 dakikası, Olanare’nin auta giden 49’daki plasesi dışında iki taraf adına da heyecandan uzak geçti. 64’te Namık’ın ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyona ‘devam’ kararı çıkınca hem saha kenarında hem de tribünlerde tansiyon yükseldi. 67’de Namık’ın dar açından şutunda kaleci Szumski topu tokatlayarak gol izni vermese de futbolcuların maçı istemeye başlamaları umutlarımızı artırdı. Ancak top çerçeveden geçmeyince gösterilen çabanın da bir esprisi olmuyor.

Yine de 90+2’de Namık Alaskarov dar açıdan topu kaleciye değil filelere gönderse ‘büyük ikramiyeyi’ kazanabilirdik, olmadı.

 

TRANSFER HEM DE HEMEN!

Şu bir gerçek ki bu takım transfer olmadan düştüğü girdaptan kolay kolay çıkamaz. Tamam bu maçta rakibe çok fırsat vermedik, topla daha fazla oynadık, hatta birçok pozisyon da bulduk ama gol olmayınca istatistiklerin de bir önemi kalmıyor. O yüzden artık geç kalınmadan takıma takviye yapılmalı. En azından topu filelerle buluşturacak bir isim acilen gelmeli. Yoksa yönetim maç sonunda taraftarın gösterdiği tepkiden kurtulamaz.

Bir de ligdeki 8. sarı kartını görerek ikinci kez cezalı duruma düşen İsmail Yüksek’e teknik heyet mutlaka uyarıda bulunmalı. Geleceği olan bir oyuncu ancak topa sert olmayla rakibe sert girmeyi karıştırıyor. Anlamsız şut tercihlerini de gözden geçirmesinde fayda var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X