Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Altyapının kupa keyfi!

Bursaspor Türkiye Kupası serüvenine 3. turda Karşıyaka karşısında evinde başlarken, Teknik Direktör Mustafa Er, 21 kişilik kadroda 18, ilk 11’de ise 10 Vakıfköy patentli isme şans vererek, altyapının gücünü tüm Türkiye’ye gösterdi. Bu ülkede yaş ortalaması 19,8 olan böyle bir kadroyu sahaya sürebilecek başka takım çıkar mı? Zor.

Belki Altınordu yapabilir.

Bu olay imkânsızlıkların getirisi olsa da küçümsenmeyecek bir başarıdır.

Maçın ilkyarısında gençleri izlemenin keyfinden başka bir aksiyon göremedik. Abdullah Tazgel’in biraz üzerine düşülürse sol bek için alternatif olabileceğinin sinyallerini verdiği genç isimlerden, stoperde görev yapan Ertuğrul Kurtuluş ise fiziğiyle dikkat çekti.

Tekniği ve süratiyle kendini gösteren Çağatay da biraz daha basit oynarsa hem kendisi hem Bursaspor kazanır.

İkinci yarıya ise yeşil beyazlı gençler golle başladı. 48’de topu sağ kanattan taşıyan Ozan İsmail Koç’un yerden yaptığı ortada Batuhan’ın kontrol etmeye çalıştığı meşin yuvarlakla buluşan İsmail Can Çavuşluk, fileleri havalandıran isim oldu.

Gol sonrası güven kazanan yeşil beyazlılar, oyunu da kontrolü altına aldı. Sakatlığıyla kendisini özleten kaleci Ataberk de 69’da güzel bir kurtarışa imza atarak Karşıyaka’ya gol izni vermedi.

Ancak oyuncu değişiklikleriyle temposu düşen Bursaspor, 81. dakikada Harun Atalay’ın penaltı noktası önünden attığı gole engel olamayınca mücadele uzatmalara gitti.

Uzatmada beklenen gol gelmeyince, şansın da devreye girdiği penaltılarla tur atlamaya başardık.

Şu bir gerçek ki böylesine sıkışık bir fikstürde, böyle kısıtlı bir kadroyla iki kulvarda mücadele etmek zor. O yüzden Mustafa Hoca’nın kupaya hazırlık maçı gözüyle bakması son derece doğal. Değişikliklerle birlikte tam 14 altyapı oyuncusunun süre alması alternatif yaratma adına bir imkândır. Bu maçlarda kendini gösterecek bir isim bile çıksa kupanın getirisinden çok daha fazla olur. Bu gençler kupada nereye kadar giderlerse gidecekler, Allah sakatlık vermesin yeter.

Gerisi de çok mühim değil zaten.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X