Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Ancak nokta atışlarla bu takım ‘Süper’ olur!

Köşe Yazısını Dinle

Yeni sezon hazırlıklarını Afyonkarahisar’da sürdüren Bursaspor dün ilk kez görücüye çıktı. Ukrayna’nın en üst düzey ligi olan Premyer-Liha’da mücadele eden Mariupol karşısında başa baş bir oyun sergileyen yeşil beyazlı takımın özellikle defanstan çıkışlarda ısrarla pas oyununu tercih etmesi dikkatimi çekti. Bu ısrar Mustafa Er’in de bu sezon takımından ne istediğini gösteriyor. Tabii ağır tempoda geçen antrenmanların yorgunluğu, rakibin 23 Temmuz’da lig maçına çıkacak kadar hazır olması, bu çıkışlarda zaman zaman top kayıplarına da neden oldu. Afyon Kocatepe Stadı’ndaki maçın 25. dakikasında Gorbunov sol çaprazdan şutunda tehlikeyi direk yardımıyla atlatan Timsah, 37’de çıkarken kaptırılan topta Gorbunov’un şutunda bu kez kaleci Canberk’in güzel kurtarışıyla Mariupol’a gol izni vermedi.

38. dakikada Batuhan ve Burak Kapacak’ın çıkıp Berat Altındiş ile İsmail Can Çavuşluk’un oyuna girmesiyle hareketlenen Bursaspor, 42’de İsmail Can’ın ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı. 43’te Emirhan Aydoğan beyaz noktadan topu filelere göndererek sezonun ilk golüne imza attı ve yeşil beyazlılar soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıya başlarken, Teknik Direktör Mustafa Er, İsmail Can ve Berat haricinde takımın tamamını değiştirdi. İkinci yarıda daha etkili görünen Ukrayna ekibi 72’de Chobotenko ile eşitliği buldu. Rakip takımın yaptığı oyuncu değişikleriyle gittikçe temposu düşen karşılaşma da 1-1 sona erdi.

Dün ilkyarıda oynayan isimlerin formaya daha yakın, ikinci yarıda oynayanların ise zamana ihtiyacı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Takımın en dikkat çeken isimleri yaptıkları kurtarışlarla kaleciler Canberk Yurdakul ve Deniz Aydın oldu. Burak Altıparmak yine iyi durumda, ayrıca sağ bekte oynamasına rağmen Cüneyt Köz de sakatlığını tamamen atlattığını gösterdi. Vefa da sıkı çalışır, hocalarının sözünü dinlerse gerçek bir cevher.

Değerlendirme yapmak için tabii ki erken ancak, şu bir gerçek ki geçen sezonun tecrübesini cebine koyan bu genç kadro doğru yolda. Nokta transferlerle takım güçlenirse Süper Lig, hayal olmaktan çıkar, gerçek bir hedefe dönüşür. Özellikle forvet ve kanat bölgesinin mutlaka güçlendirilmesi gerek. Takviyeler 22 Temmuz’da başlayacak Bolu kampına yetiştirilirse Mustafa Er’in elini oldukça rahatlatacaktır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X