Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Ayağa kalkmak için arman yeter!

Köşe Yazısını Dinle

En büyük gücü taraftarından yoksun, yönetimsiz (!) sezonda Mustafa Er yönetiminde iyi işler yapan Bursaspor, Bolu yenilgisiyle kopma noktasına geldiği play-off hedefine biraz olsun tutunabilmek için lige pamuk ipliğiyle bağlı Ankaraspor karşısına çıktı.

Geçen haftanın aksine maça oldukça istekli başlayan Bursaspor, en net pozisyonunu ise 16. dakikada buldu. Onur’un soldan çevirdiği topta savunmadan seken şans topunu önünde bulan Berat Altındiş, daha soğukkanlı davranabilse A takım formasıyla ilk golünü atması işten bile değildi.

İştahlı oyunla pozisyonlar üreten yeşil beyazlılar, savunmada ise rakibine ciddi şanslar verdi ve 33. dakikada ilk kez forma giyen Burak Tarlabölen’in şık golüyle 1-0 geriye düştü.

Gol sonrası Ramazan ve Aykut’u sahaya sürerek oyuna hükmetmek isteyen teknik ekip, değişikliğin karşılığını da devre bitmeden 39’da Burak Kapacak’ın golüyle aldı.

Bolu’da ceza sahasına girmekte zorlanan Timsah’ın birçok pozisyon üretmesi sevindiriciydi. Ancak, bu kez de savunmada çok fazla açık verdi. Yani bir yeri örtsen diğer taraf açılıyor.

Neyse ki yeşil beyazlılar, riskli oyunun karşılığını 51’de ilk golün de asistini yapan İsmail Çokçalış’ın getirdiği topta Ramazan’ın attığı golle aldı.

78’de de Burak Altıparmak’ın sol taraftan kullandığı serbest vuruşta arka direkte, fileleri havalandıran Cüneyt Köz, takımını rahatlatan isim oldu.

Bu maçta da gördük ki bu takım bir şekilde gol yemeyi başarıyor (!). Ama gol atma konusunda da hiç sıkıntı çekmiyor. O yüzden en iyi yaptığı işe odaklanmalı. En azından böyle oynayan takımı izlemek daha keyifli.

Bu galibiyet Bursaspor’un play-off hedefi için yeter mi bilmem ama, şunu herkes kabul etmeli ki Mustafa Hoca, yönetim desteğinden uzak kalmasına rağmen altyapıdan gelen gencecik isimlerle camiaya güzel umutlar verdi bu sezon. ‘Puan silme cezasını önlemekle’ övünenler eğer ki transfer tahtası açılıp, 4-5 kaliteli isim alınabilseydi şu anda neleri konuşabiliyor olacağımızı iyi düşünsünler.

Doğru bir yönetimle bu kulübün ayağa kalkmasının zor olmadığı ortada. O yüzden yeşil beyazlı camia bu sefer içinden doğru başkan ve yönetimi çıkarmalı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X