Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Bir darbe de kardeşten!

Köşe Yazısını Dinle

Lige istediği gibi başlayamayıp çareyi teknik adam değişikliğinde arayan Bursaspor, Özcan Bizati yönetimindeki ilk maçından da hüsranla ayrıldı.

Eren Derdiyok’u durduramayan yeşil beyazlılar, tecrübeli forvetin hat-trick’ine katkı yapan Yusuf Abdioğlu’nun golüyle sezonun en farklı yenilgisini evinde Ankaragücü karşısında alarak taraftarını yine üzdü.

Bursaspor, 7. haftadaki Ankaragücü maçına 4. farklı teknik adamla çıkarken, Özcan Bizati son antrenmanda Kubilay Sönmez, İsmail Yüksek ve Tuğbey Akgün’ün sakatlanmasıyla kadroda mecburen değişikliğe gitmek zorunda kaldı.

Her zamanki Bursaspor-Ankaragücü dostluk görüntüleriyle başlayan mücadelenin ilk 45 dakikasında topa daha fazla sahip olan taraf yeşil beyazlılardı belki ama daha organize ve etkili gelen konuk ekipti.

Nitekim, 21’de İshak’ın, 25. dakikada ise Murat Uçar’ın sol taraftan içeriye çevirdiği toplarda tek vuruşla ağları sarsan Eren Derdiyok, bir anda skoru 2-0’a taşıdı.

Bu iki gol Özcan Hoca’ya Burak Altıparmak’ın sağ bek olmadığını, Fatih Tekke’nin onu yanlışlıkla (!) o bölgede görevlendirdiğini anlatmaya yetmiştir diye umdum ama devre sonuna kadar oyuna bir müdahale gelmedi.

 

BURAK’TAN SAĞ BEK OLMAZ

İsmail Yüksek, son iki maçta Burak Altıparmak’ın orta sahada bıraktığı boşluğu doldurmayı başarmıştı, o da olmayınca hem orta saha hem de defansın sağı hızlı tren hattına dönüştü adeta. Ankaragücü hep o taraftan geldi, toplar içeri de çevrildi. Eren’in dokundukları gol dokunamadıkları diğer taraftan taç oldu.

Beklenen değişiklikler devre arasında geldi ancak 47’de kornerden gelen ortada Yusuf Abdioğlu’nun kafa golü geri dönüşü imkânsız hale getirdi.

3-0’dan sonra gardı iyice düşen yeşil beyazlı takım, oynar gibi yaptı ama bir mucizeyi gerçekleştirecek başkaldırıyı gösteremedi. 64’te Capan’ın vuruşunda top kaleci ve direk arasında gidip gelmek yerine ağlara gitseydi belki bir kıpırdanma olurdu ama, şans yine yüzümüze gülmedi.

67’de ilk iki gole benzer bir organizasyonda yine topu filelere gönderen Eren Derdiyok, maçı hat-trick’le tamamladı.

 

YANLIŞ TRANSFER POLİTİKASI

Ortaya çıkan tabloda tüm iyi niyetlerine rağmen yönetimin payı oldukça büyük. Güvenmedikleri hocayla sezona başlamaları da, ilk beraberlikte ayrılığın fitilini ateşlemeleri de hataydı. Fatih Tekke’nin gelişi, ‘olmayacak duaya amin demek’ten başka bir şey değildi zaten. Lige ve ülkeye yabancı transferler de gereksiz riskti. Türkiye gerçeklerini bilen ustaların, golleri nasıl sıraladığını Eren Derdiyok bir kez daha gözümüze soktu dün gece.

Umarım bu kez doğru tercih yapmışlardır. 3 haftada bir hoca değiştirerek bir yere varılamayacağı ortada.

Özcan Hoca’nın takımı, takımın da onu, hatta birbirlerini tanımaya ihtiyaçları olduğu çok net. Umarım, 21 günlük ara, takım olabilmek için yeterli olur.

Tabii yönetim yine bir sürpriz yapmazsa!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X