Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Bir galibiyetten fazlası!

Köşe Yazısını Dinle

İsmail Ertekin yönetimindeki ilk maçında Düzcespor ile golsüz berabere kalan Bursaspor, İzmir’de Menemen FK karşısına bu sezonki ilk deplasman galibiyetini almak için çıktı.

Çok yüksek tempoda başlamayan karşılaşmada yeşil beyazlılar, 4. dakikada Kubilay Sönmez’in kurnazlığı ve becerisiyle neredeyse öne geçecekti. Orta saha çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest atışta kalecinin önde olduğunu gören tecrübeli futbolcunun kaleye gönderdiği meşin yuvarlak üst direkten dönmese mücadele tam da İsmail Ertekin’in istediği formata dönecekti.

Karşılaşmanın ilk yarısı düşük tempoda ve dengeli bir oyunla geçti. Buna rağmen son paslarda biraz daha dikkatli olunsa soyunma odasına önde girmek sürpriz olmazdı.

HAKEMLER PENALTILARI UMURSAMIYOR

Hakem Alim Kandemir’in 36. dakikada Kubilay Sönmez’e ceza sahası içinde yapılan net faulü görmezden gelmesini anlamak ise imkânsız. Anlaşılan o ki hakemlerin Bursaspor’a penaltı yapıldığına inanması için yeşil beyazlıların kan revan içinde kalmaları gerekiyor.

Geçen hafta Alper Oran bu maçta Alim Kandemir net penaltıları umursamazca tavırlarla es geçti. Anlaşılan o ki hakemler yeşil beyazlı camianın sınırlarını merak ediyor!

İkinci yarıya etkili başlayan ve oyunun kontrolünü eline geçiren ev sahibi Menemen oldu. Yarı alanından bile çıkmakta zorlanan Timsah’ı ayakta tutan ise kaleci Canberk Yurdakul oldu.

İsmail Hoca’nın hamleleriyle oyun biraz daha dengelense de pozisyon anlamında üretkenlikten çok uzak kaldı yeşil beyazlılar. Ta ki son bölüme kadar.

TEK ATAKTA 3 PUAN GELDİ

86’da hızlı kullanılan taç atışıyla başlayan kontratağı Emre Tepegöz sağ kanada attığı derin pasla şekillendirirken, Hamza Baran da altıpasın önündeki Ozan İsmail Koç’a ‘al da at’ pasıyla hücumu taçlandırdı. Ozan İsmail de üzerine düşeni yaparak deplasmanda ilk galibiyeti getiren golü kaydetti.

Bursaspor, ikinci yarıda geliştirdiği eli yüzü düzgün tek atakla 3 puana uzanarak, daha önce yaşadığı şanssızlıkların da acısını çıkardı adeta.

Görülüyor ki İsmail Ertekin takımın kısıtlı gücünü kullanma konusunda doğru yolda. Dış sahada alınan bu galibiyet hem moral hem de özgüven açısından takıma çok iyi gelecektir.

Şimdi görev taraftarda…

Bundan sonra takıma amasız, fakatsız sadece destek verirlerse Bursaspor, düştüğü bu girdaptan daha kolay çıkacaktır.

Unutmayın başka Bursaspor yok!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X