Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Bolu’da umudumuzu kaybettik!

Köşe Yazısını Dinle

5 maç süren galibiyet özlemini 2-0 geriye düştüğü maçta Akhisarspor’u 3-2 yenerek sonlandıran Bursaspor, play-off umudunu koruyabilmek için kazanmaktan başka bir ihtimali düşünmeden çıktı Boluspor karşısına.

Bolu Atatürk Stadı’ndaki mücadele beklenen şekilde ev sahibi ekibin biraz daha etkin görüntüsüyle başladı.

İlk 10 dakikadan sonra oyuna ortak olmasını beklediğimiz yeşil beyazlılar, pas hatalarının önüne geçemeyince rakip yarı sahaya gitmekte bile zorlandı.

22’de Gökhan Sazdağı’nın şutunda Taha’dan seken top Ataberk’i yanıltacak şekilde dönse de genç eldiven topu kornere atarak, arkadaşlarına ‘haydi artık’ dedi ama nafile.

İlkyarı seyrettiğimiz Bursaspor, rakip ceza sahasına bile giremeyen, kaleye tek bir şut dahi çekemeyen, sadece ortalıkta koşuşturan acemiler mangası görünümündeydi. Buna kaptan Özer ve Burak Altıparmak da dahil.

İkinci yarıya başlarken yapılan Ramazan-Çağatay değişikliğine rağmen oyun anlamında bir şey değişmezken, 49’da Araz’ın sağ tarafta Ozan İsmail’den sıyrılarak içeriye çevirdiği topta Kasongo’ya arka direkte sadece dokunmak kaldı.

Gol sonrası nihayet rakibin de bir ceza sahası olduğu yeşil beyazlı futbolcuların aklına geldi. Ancak, basit hatalar giderilemeyince ev sahibi Boluspor 58, 59 ve 61’de peş peşe üç net pozisyon buldu. Bunlara Bursaspor’un en iyi ismi Ataberk yaptığı müthiş kurtarışlarla geçit vermedi de oyunda kalmayı başardık.

66’da Burak Kapacak’ın plasesinde kaleye giden topa Emir’in son andaki müdahalesiyle belki golden olduk ama ilk kez umutlandık.

74. dakikada haftalardır yokluğu fazlasıyla hissedilen Onur’un soldan getirip içeriye çevirdiği topta Bursasporlu futbolcuların yapamadığını Emin Bayram yaptı ve kendi ağlarını havalandırdı.

Yine bir geri dönüş mü gelecek diye düşünürken, hakem Emre Malok, kaleci Ataberk’in 75. dakikada Kasongo’ya ceza sahası dışında yaptığı faule iki Bursasporlu futbolcunun oradaki varlığına rağmen çok ağır bir kararla kırmızı kart çıkararak umudumuzu çaldı.

Yine de 80’de Batuhan Kör, yakaladığı fırsatta gereğini yapabilse 10 kişiyle zafere ulaşabilirdik. Olmadı.

Bir de 87’de Araz’ın bu kez soldan yaptığı ortada Kasongo kafayla ikinci kez topu filelere gönderince elimizdeki 1 puandan da olduk.

Bu sonucun ardından play-off’tan söz etmek çok da kolay değil.

Hele ki gol yiyene kadar futbol oynamayı düşünmeyen bir anlayışla imkânsız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X