Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Böyle nereye kadar?

Son haftalarda yaşadığı puan kayıpları sonrası İstanbulspor karşısına mutlak galibiyet için çıkan Bursaspor, özellikle 70 dakika uyur gezer gibi olunca 1 puanı zor kurtardı. Timsah’ın sergilediği kötü futbol taraftarın da haklı tepkisini çekti.

İbrahim Üzülmez, son üç haftada galibiyeti unutan takımında yine değişikliklere giderek çözüm aradı. Cezalı Shehu ve Burak Altıparmak’ın yokluğunda Selçuk Şahin’i de kulübüye çeken İbrahim Hoca, orta saha kurgusunu Aykut Akgün, Emirhan Aydoğan ve Recep Aydın’dan oluşturdu. Sol bekte Onur’u yeniden kulübeye alıp Kerem Can’ı sahaya süren Üzülmez, sağ tarafta da Cüneyt’i kesip, Tayfur-Traore ikilisini kullanarak maça başladı. Bu yeni kurgunun da ilk 45 dakikada verim verdiği söylenemez.

RAKİBE CESARET VERDİK

Bu devrede sadece 20. dakikada organize gelişen atakta Recep’in ceza yayı içinden attığı şutun az farkla auta gitmesiyle sonuç alamayan yeşil beyazlılar, kalesinde de birkaç tehlike yaşadı. Neyse ki rakip oyuncular bu pozisyonlarda becerikli değillerdi de devre golsüz sona erdi. Bu yarıda oynanan son derece silik futbolun, ne kadroya ne de Bursaspor’un armasına yakışmadığını, eksiklerle de açıklanamayacağını söylemek lazım. İbrahim Hoca, oyundan memnun olmalı ki ikinci yarıya da aynı kadroyla çıktı ve futbolda da en ufak bir değişiklik olmadı. Düşünün Bursaspor’un kaleyi bulan ilk şutu 60. dakikada geldi. O da Alperen’i zorlamadı bile. Tabii sen böyle rezil bir görüntüde olunca kaleye gitmeye niyeti bile olmayan İstanbulspor’a cesaret veriyorsun. Onlar da 65’te kornerden gelen topta Onur Ergün’ün kafa vuruşuyla cezayı kesiverdi.

BURAK KAPACAK KURTARDI

Tribünler de takımın oyununa tepkisini yükseltmeye başladı. Tepkiler sonrası müdahale gereği duyan İbrahim Üzülmez, önce Ali Akman’ı sonra da Burak Kapacak’ı oyuna sürdü. Sakat olduğu dönemde yokluğunu fazlasıyla hissettiğimiz Burak da 81’de topla ilk buluşmasında Tayfur’a golü attırarak umut ışığını yaktı. 90. dakikada Tayfur ikinci kafa vuruşunda kaleci Alperen’e takılmasa, 90+5’te Seleznov müsait durumda kötü bir vuruş yapmasa mucizevi bir galibiyet de gelebilirdi ama olmadı. Şu bir gerçek ki sadece 10 dakika futbol oynamakla kazanmayı ummak saçmalık. Bursaspor, son haftalarda ne iyi bir oyun sergiliyor, ne de kazanmayı başarabiliyor. Buna bir önlem alınamazsa ilk ikiye girmek hayal, play-off da mucize olacak. Böyle bir durumu da bu camia kaldıramaz. Rakiplerin birbirleriyle kapıştığı ve puanlar kaybettiği bu haftaları değerlendiremezsek Süper Lig’e nasıl döneceğiz bilmiyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X