Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Bu gençlere sahip çıkın!

Köşe Yazısını Dinle

Ligdeki son maçına play-off hedefleyen Ankara Keçiörengücü karşısında çıkan Bursaspor, rakibine 3-0 yenilerek sezonu mağlubiyetle kapattı.

Maçın başında tutuk bir görüntü sergileyen Timsah, kalesindeki ilk tehlikeyi 3. dakikada Cem Ekinci’nin vuruşunda kale direğiyle atlattı. İlerleyen bölümde oyunu dengeleyen yeşil beyazlılar, 22 ve 25’te Burak Kapacak ile iki önemli fırsattan yararlanamadı. Özellikle 25’te Emirhan’ın Burak’ı altıpasın hemen önünde topla buluşturduğu güzel pas gol olmayı hak ediyordu. Olmayınca konuk ekip 33’te hızlı gelişen atakta Soner Gönül ile 1-0 öne geçti.

Sonrasında 2-3 tehlikeli atak geliştiren yeşil beyazlılar, gol bulamayınca, 45’te Melik Derin, Ankara Keçiörengücü’nü soyunma odasına 2-0 önde götüren golü kaydetti.

İkinci yarıya başlarken Mustafa Hoca, kaleci Talha, Çağatay, Vefa ve Batuhan’ı sahaya sürdü.

Balıkesir’den gelen Altınordu’nun 3-0 önde olduğu haberi Keçiörengücü’nün de gardını düşürünce mücadele tatsız-tuzsuz bir hâl aldı.

73’te Batuhan Kör karşı karşıya pozisyonda topu kaleciye nişanlayınca en azından perdeyi golle indirme fırsatı da kaçtı.

85’te Bilal Budak’ın attığı gol maçın sonucunu belirleyen gol oldu ve Timsah perdeyi 3-0’lık yenilgiyle indirdi.

Bursaspor adına sezonun en güzel tarafı 34 maçın 30’un da gol atmayı başararak sezonu 56 golle tamamlamasıydı. Tabii 57 gole engel olamayarak, sadece 6 maçı gol yemeden bitirmek de hedeften uzak kalmanın en önemli sebebiydi.

Her ne olursa olsun Bursaspor, altyapıdan çıkardığı gencecik isimlerle bence başarılı bir sezonu geride bıraktı. Başta Vakıfköy patentli Teknik Direktör Mustafa Er olmak üzere, tüm futbolcular alkışı fazlasıyla hak etti.

Ama tabii insan yine de ‘ah’ demeden edemiyor. Bu kadroya sahip çıkacak, 5-6 takviye yapabilecek bir yönetim olsaydı, şu anda belki de Süper Lig zaferini kutluyor olacaktık. En kötü ihtimalle play-off oynardı bu kadro.

Şimdi 22 ya da 30 Mayıs’ta yapılacak genel kurula odaklanma zamanı. Aday olacak isimlerin listelerini sunmaları için cumartesi gününe kadar süreleri var. Ancak şu anda net bir hareketlilik görünmüyor.

Eğer camiayı bütünleştirecek bir aday çıkmazsa gelecek sezon yine ve daha da büyük sıkıntılarla geçer. O yüzden camianın akil isimleri bir an önce harekete geçmeli.

Çünkü bu gençler kendilerine sahip çıkılırsa neler başarabileceklerini çok iyi gösterdiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X