Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Bu gidiş nereye?

Köşe Yazısını Dinle

Son üç maçından sadece 1 puan çıkararak galibiyeti unutan Bursaspor, Balıkesirspor karşısına çıkarken alacağı sonuç play-off hedefine tutunma adına çok önemliydi.

Covid-19 vakaları ve sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta zorlandığı haftalarda istediği sonuçları alamayan yeşil beyazlılar, Balıkesir Atatürk Stadı’ndaki maça ideal kadrosundan sadece Özer ve Onur’dan yoksun olarak çıktı.

6. dakikada Burak Altıparmak’ın nefis pasında topla buluşan Ozan İsmail sol çaprazda çok kötü bir vuruş yapmasa iştahlı başlangıcı golle taçlandıracaktı.

10. dakikadan sonra oyuna ortak olan ev sahibi ekibin 14’te sol çaprazda bulduğu pozisyonda kaleci Ataberk, Enes Durmuş’a gol izni vermeyerek takımına güven verdi. Aynı Ataberk, 22’de topla birlikte çizgiyi geçmek üzereyken, meşin yuvarlağı elinden çıkararak arkadaşlarının pozisyonu kornerle savuşturmasını sağladı. İlerleyen bölümde Balıkesirspor daha etkili olmaya başlarken, Bursasporlu futbolcular rakibe karşılık vermekte zorlandı.

35’te İsmail Çokçalış’ın hatasında topu kapan Arb Manaj takımını öne geçiren golü kaydetti. Aslında gol ‘geliyorum’ diyordu ama böyle saçma sapan bir şekilde, hem de en güvenilir isimlerden birinin hatasıyla gol yemek insanın canını yakıyor.

Golden sonra da değişen bir şey olmadı, ev sahibi ekip oynadı, bizim çocuklar sadece kovaladı.

Neyse ki biraz şans biraz da rakibin beceriksizliğiyle ikinci golü yemeden soyunma odasına gidebildi.

İkinci yarıda biraz daha oyuna ortak olsak da bu aslında rakibin izin verdiği kadardı. Nitekim oyuna ortak olmak ilk 15 dakikada tek bir pozisyon bile getirmedi.

Dakikalar 61’i gösterdiğinde ise hatalar silsilesinde topu alan Arp Manaj, kendisinin de takımının da ikinci golünü atarak fişi çeken isim oldu.

84. dakikada bir de penaltı yaptıran Manaj, Balıkesirspor’un kahramanı olurken, 86’da golü atan Anıl Taşdemir’e de skoru belirlemek düştü: 3-0.

Şu bir gerçek ki Bursaspor Ali Akman’ın yokluğunu arıyor. Ancak topu meşin yuvarlağı 3. bölgeye taşımakta bile zorlanan görüntü sadece Ali’ye bağlanamaz. Bu futbol sürerse gol atmak da kazanmak da mucizelere kalır.

Son 4 maçta 11 puan kaybederek play-off hattının 7 puan gerisine düşen Timsah, bir an önce kendine gelmeli.

Evde üste üste oynanacak Menemen ve Akhisarspor maçlarında kayıp yaşanırsa hedefsiz bir takım haline geliriz.

O yüzden ne yapıp edip iki maçtan 6 puan çıkararak yarışa yeniden dört elle sarılmalı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X