Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Bu sefer başaralım!

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu’nun organize ettiği toplantı önceki akşam gerçekleştirildi.

En dikkat çeken konu tabii ki kulübün mevcut borcu oldu. Dile kolay; tam 1 milyar 539 milyon 708 bin 800 lira ve bu rakam 31 Mart 2024 itibarıyla ortaya çıkan tutar.

Yeşil beyazlı kulübün geçmiş dönem yöneticilerine olan borcu ise 568 milyon 286 bin 309 TL.

Gerçekten öyle her babayiğidin çıkıp tek başına yüklenebileceği bir rakam değil.

Toplantının merakla beklenen konuşmacısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor’un kent için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Başkan Bozbey, transfer tahtasının bir şekilde açılabileceğini belirtirken, önemli olanın aynı hataların tekrar yaşanmasının önüne geçecek bir sistemin kurulması olduğunu ifade etti.

Bozbey, destek konusunda elinden geleni yapacağının sözünü verirken, eski yöneticilere de alacaklarını Bursaspor üzerinden yaptıkları reklama sayarak silmeleri yönünde çağrı yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın üzerinde durduğu en önemli konulardan biri de Bursaspor’un siyaset üstü olduğuydu. Mustafa Bozbey, başkanlığı döneminde kimsenin kendisinden Bursaspor Başkanlığı için icazet almayacağını ve Bursaspor’un iç işlerine karışmayacağını özellikle vurgulayarak, daha önce yapılan en büyük hatalardan birinin de bu olduğunu söyledi.

Toplantıda söz alan eski yöneticilerden Avukat Öztürk Yazıcı, Bursaspor’un şirketleşmesinin önemine vurgu yaparak, konuyla ilgili fikirlerini paylaştı. Bu konuyla ilgili karar elbette genel kurul üyelerinindir, ancak Öztürk Yazıcı’nın söylediği tek kişinin hâkim olduğu değil, hissedarların oluşturduğu bir yönetim modeli üzerinde çalışılmaya değer göründü bana.

Toplantının özeti camianın birlik olmak için her zamankinden daha kararlı göründüğü, ancak bir öndere ihtiyacının olduğu olarak yapılabilir.

Bu liderin ortaya çıkıp çıkmayacağını pazar günü başkan adaylarının başvurularını yapmalarıyla hep birlikte göreceğiz.

Umut ediyoruz ki camia bu sefer zorlu sınavdan anlının akıyla çıkar ve her yıl lig atlayabilecek bir yapıyı kurabilecek yönetimi seçebilir.

Ve yine umut ediyorum ki Mustafa Bozbey’in çağrısı karşılık bulur da kamburun en büyüğü yönetici alacaklarından kurtuluruz.

Ne diyelim pazar ola hayrola!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X