Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Çile İstanbul’da son buldu

İstanbulspor’u 2 golle geçen Bursaspor, bu sezonki ikinci deplasman galibiyetine imza attı

Kötü başladığı maçta Çağlar’ın penaltı kurtarmasıyla silkelenen yeşil beyazlılar, 39’da Aykut Akgün ve 50’de Recep Aydın’ın attığı gollerle 3 puana ulaştı. 40’ta Ali’nin atılmasıyla 10 kişi kalan ev sahibinin golü 90+3’te Berkay’dan geldi.

Bursaspor, deplasman kâbusuna İstanbul’da son verdi. İstanbulspor karşısında Çağlar’ın kurtardığı penaltıyla ayağa kalkan yeşil beyazlılar 2-1’lik galibiyete uzanmayı bildi.

Hafta içinde yaptığı açıklamada sezon başından bu yana ideal kadroyla mücadele edememekten şikâyet eden Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, İstanbulspor maçına biri zorunlu iki değişiklikle çıktı. Ümraniye maçında kırmızı kart gören Diarra’nın formasını Aykut Akgün’e veren genç teknik adam, sağ kanatta da Brezilyalı Igor’un yerine Burak Kapacak’ı tercih ederek oyuna başladı.

 
ÇAĞLAR AYAKTA TUTTU

Esenyurt’taki maçın ilk 30 dakikasında adeta iki top yapamayan yeşil beyazlılar için Papa Diouf’un 21. dakikadaki şutunun topun üst direkten dönmesi önemli bir şans oldu. 30. dakikada Aykut Akgün’ün eline gelen topta hakem penaltı noktasını gösterdi. 32’de atışı kullanan İbrahim’in kötü vuruşunda kaleci Çağlar’ın penaltıyı kurtarması Bursasporlu futbolculara ‘Hadi artık toparlanın’ mesajı gibiydi.

Sonrasında futbol olarak pek aşama kaydedemeyen yeşil beyazlılar, Özer’in 39’da kullandığı serbest vuruşta Aykut Akgün ile golü buldu. Bir dakika sonrasında Ali Aytemur kendini oyundan attırınca Bursaspor soyunma odasına 1-0 üstün ve 1 kişi fazla olmanın moraliyle girdi.

İkinci yarıda bir kişi eksik olan rakibi karşısında fazla zorlanmayan ve oyunu istediği gibi yönlendiren yeşil beyazlılar, 50’de Recep Aydın’ın ceza sahası dışından attığı golle adeta maçı bitirdi. 90+3’te Berkay’ın attığı gol maçın skorunu belirlemekten öteye geçmedi.

KAZANMAK ÖNEMLİYDİ

Bursaspor’un özellikle ilkyarıdaki oyunu diğer deplasman maçlarından farklı değildi aslında. Oyunu bir türlü kontrol edemeyen ve rakip kaleye gitmekte zorlanan Timsah’a dünkü maçta rakibinin fazlasıyla yardım ettiğini söylemek lazım. Şu da görüldü ki yeşil beyazlı takım ya kendisi ya da rakip eksik kalınca futbol oynamaya başlıyor.

Öyle ya da böyle deplasmanda kazanmak önemliydi. Belki iyi bir oyun yoktu ama zirve yarışında iddialı olabilmek adına bu 3 puan büyük önem taşıyordu. Bu galibiyet camiaya moral aşılayacaktır.

Evinde şu ana kadar puan kaybetmeyen yeşil beyazlılar, gelecek hafta Balıkesirspor’u da puansız gönderirse ‘şampiyonluk’ kelimesi daha bir inançla söylenir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X