Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Demiri tavında dövdük!

Sezon başında olduğu gibi devre arasında da transfer tahtasını (en azından şu ana kadar) açtıramayan Bursaspor, 1. Lig’in transfer şampiyonlarından Adana Demirspor karşısına yine genç ve pırıl pırıl isimlerle çıktı. Çok şey beklenen kaptan Özer Hurmacı ise bir çok maçta olduğu gibi yine sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu.

Karşılıklı ataklarla başlayan maçın 13. dakikasında ev sahibi ekipten Dibba’nın karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Ataberk zamanında yaptığı çıkışla geçit vermezken, 1 dakika sonra ise İsmail Çokçalış, sağ çaprazdan attığı sert şutta topu yan ağlara nişanlayınca iki ekip de öne geçme fırsatını kaçırdı.

Daha tecrübeli kadroya sahip olan Adana Demirspor, ilkyarının ilerleyen bölümünde topa daha fazla hükmeden taraf oldu. Timsah, ise kontrataklarla daha dikine bir oyun anlayışındaydı.

İki takım da oyun anlayışını tam olarak sahaya yansıtamayınca ya da birbirlerinin oyununa izin vermeyince 45 dakika tatsız tuzsuz geçti.

45+1’de Rassoul’un ceza sahası içinde topa elle müdahalesine penaltı çıkmayınca takımlar soyunma odasına gol kaydedemeden girdi.

ONUR’DAN GÜZEL GOL

İkinci yarıya daha dengeli bir oyunla başlayan Bursaspor 52. dakikada aradığı golü buldu. Burak Altıparmak’ın orta sahanın gerisinden attığı nefis pasta topu alan Onur Atasayar, meşin yuvarlağı kalecinin altından filelere göndererek takımını öne geçirdi.

Skorun etkisiyle oyunu yarı sahamıza yıkmaya çalışan Adana Demirspor, yüreğimizi ağzımıza getiren pozisyonlar da buldu aslında.

59’da altıpasın hemen önünde bom boş pozisyonda topu üstten auta gönderen Mehmet Akyüz, 61’de ise karşı karşıya kaldığı posiyonda klasının altında bir vuruş yapınca, kaleci Ataberk topu kontrol etmekte zorlanmadı.

BURAK-ALİ İŞİ BİTİRDİ!

78’de ise sezon başından bu yana bir türlü çare üretemediğimiz kornerden gelen gollerin bir yenisini Hasan Kılıç’ın ayağından ağlarımızda gördük. 80’de Dibba’nın vuruşunda kalesini cansiparane savunan Ataberk, Adana ekibinin öne geçmesine izin vermeyerek takımını ayakta tuttu.

84’te Burak KapacakAli Akman ikilisiyle hızlı çıkan yeşil beyazlılar, genç golcüsünün mükemmel aşırtmasıyla fileleri havalandırarak müthiş bir zafere imza attı.

Bu galibiyet ‘Demir tavında dövülür’ sözündeki gibi tam da zamanında geldi.

İkinci yarıya galiyetle başlayan ve son altı maçında yenilgi yüzü görmeden 16 puan toplayan Bursaspor, artık önüne daha bir güvenle ve hedefe odaklanarak bakacaktır.

Helal olsun çocuklar!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X