Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Denizli’de kaostan çıktık!

Köşe Yazısını Dinle

Her hafta olduğu gibi son günleri de fırtınalı geçiren Bursaspor, peş peşe aldığı 3 yenilgi ve rakiplerinin kazanması sonrası Denizli Atatürk Stadı’na düşme hattında çıktı. En ironik olan ise 22 Kasım’da ‘yolların ayrıldığı’ açıklanan Burak Altıparmak’ın 1 hafta aradan sonra kaptan olarak 11’deki yerini almasıydı.

Kaos futbolu istemiyorum’ diyerek giden eski hocası Fatih Tekke’nin çalıştırdığı Denizlispor karşısında ilk tehlikeyi yaratan taraf 9. dakikada Bursaspor oldu. Ancak İsmail Yüksek’in güzel şutu kaleci Stackhowiak’ın dokunuşuyla üst direğe çarparak kornere çıktı. 12’de bu kez Bruno’nun füzesi direğe takıldı.

21’de Acolatse’nin Özer Özdemir tarafından çekip indirilmesinde ‘bariz gol şansı’na rağmen, hakem Onur Özütoprak’ın sarı kartla geçiştirmesi sonrası, kazanmak için sadece Denizlispor’u değil şansımızı ve hakemi de yenmemiz gerektiğini anladık.

Yılmayan yeşil beyazlılar 24’te Burak Altıparmak’ın sol çaprazdan topu dışarıya vurmasıyla net bir fırsattan daha yararlanamadı.

MATAVZ GOLÜ HATIRLADI

Özellikle son iki maçtaki aciz görüntüsü sonrası içimizi karartan Timsah, etkili ataklarının karşılığını 35’te Bruno’nun şık çalım sonrası attığı golle almayı başardı. 40’ta Namık’ın attığı nefis gol ise oynanan güzel oyunu taçlandırır gibiydi.

44’te Acolatse bencillik yapmayıp Matavz veya Namık’a oynasa soyunma odasına 3-0’la girmek işten değildi.

52. dakikada ilk defa tehlikeli gelen Denizlispor’un mutlak golünü çizgideki müdahalesiyle Burak Altıparmak önledi. 59’da yine iyi çıkan Bursaspor, Namık’ın yan direkten dönen topunu filelere gönderen ‘kayıp golcü’ Tim Matavz’la farkı üçe çıkardı. 61. dakikada Brahim Darri’nin jeneriklik golü içimize sıkıntı düşürdü. 65’te Mert’in sağdan çevirdiği ‘al da at’ topunu Matavz, savunmaya nişanlamasa hem güvende zirve yapıp hem de maça noktayı koyabilirdi. Skorun da etkisiyle son dakikaları sıkıntılı da geçirsek 3 puana uzanıp kaostan çıkmayı başardık.

YÖNETİM SAKİN KALMALI

Şunu belirteyim ki Bursaspor, özellikle ilkyarıda bu sezon ilk kez ne oynadığını belli ederek iyi bir performans sergiledi. Geçiş oyununu özellikle sol açıkta oynayan Acolatse’nin etkili futboluyla çok iyi uyguladı. Namık ve Bruno’da oldukça iyi bir görüntü sergilediler.

Hatta ikinci golü atsa Matavz bile gözüme şirin görünebilirdi.

Tüm yaşananların arasında alınan bu galibiyet boğulmak üzereyken alınan bir derin nefes gibi geldi. Eğer Manisa FK maçı da kayıpsız geçilirse yeniden umut tazeleyebiliriz.

Bu saatten sonra yönetime düşen de devre arasında kadar sukûnetle hareket edip, doğru bir futbol aklını bularak devre arası yapılacak takviyeleri düşünmek olmalı. Çünkü tüm hengameye rağmen en azından play-off hedefi o kadar da uzak değil.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X