Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Deplasmana çare üretilmeli

Evindeki üç maçı da kazanan Timsah’ın deplasmandaki kâbusu Ege’de de sürdü

Evde düğün bayram, dışarıda DAYAN YÜREĞİM AYAN!

Bursaspor, İzmir’de Altay’a yenilerek ağır bir yara aldı. Silik bir futbol sergileyen yeşil beyazlılar, Paixao ve Tatos’un gollerine engel olamayınca evine yine eli boş döndü. Diarra’nın golü teselliden öteye gitmedi.

Bu sezon evinde rakiplerinin adeta kâbusu olan Bursaspor’un deplasmandaki başarısız çizgisi İzmir’de de devam etti. Menemen Stadı’ndaki maçta rakibi karşısında oldukça etkisiz kalan yeşil beyazlılar, dış sahadaki 4. maçında 3. yenilgisini alarak taraftarını da karamsarlığa itti.

BB Erzurum’u 1-0 yenen takımı fazla bozmak istemeyen Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, sadece Igor’u kulübeye çekip, Özer Hurmacı’yı sahaya sürdü. Ancak, Özer de dahil olmak üzere orta sahadaki isimler beklentinin çok altında kaldı. Altay’ın ön alandaki baskısını ilkyarıda kıramayan yeliş beyazlılar, kalesinde sıkıntılı anlar yaşadı.

Altay’ın 9. dakikada kornerden bulduğu golde arka direkte rakibin en etkili isimlerinden Paixao’nun bomboş bırakılması da akıl alacak gibi değildi.

YAVAN BASKI SONUÇ VERMEDİ

Golden sonra biraz daha topa sahip olan yeşil beyazlılar, pozisyon üretmekte sıkıntı çekti. 30’da Bursaspor’un kullandığı köşe atışında topu kendi yarı alanından alıp, ceza sahasına kadar taşıyan Kappel, Tatos’a golü attırınca, yeşil beyazlı takım için işler iyice zorlaştı. 45+3’te Diarra ile gelen gol ise yeşil beyazlıların soyunma odasına umutlu girmesini sağladı.

Nitekim, ikinci yarıya Bursaspor daha etkili başlarken, ev sahibi oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Ancak bu yavan baskı 67’deki Latovlevici’nin direkten dönen topu haricinde sonuç getirmedi. Yalçın Hoca’nın bu etkisizliğe rağmen sosyal medyadan ‘hazırım’ fotoğrafları paylaşan Seleznov’u 77 dakika yanında oturtmasına anlam veremedim. Oyuna girdiği her maçta katkı veren, kupadaki Muğlaspor maçında da 1 gol, 1 asist üreten Ukraynalı forvetin daha fazla süreyi hak ettiğini düşünüyorum.

DIŞARIDA 4-5 GALİBİYET ŞART

Şampiyonluk yolunda her zaman böyle kayıplar olabilir ancak, Bursaspor’un şu ana kadar oynadığı 4 deplasman maçının tamamında da iyi bir oyun ortaya koyamaması ve tek galibiyetini kaleci Çağlar’ın müthiş performansıyla ligin son sırasındaki Eskişehirspor’dan almış olması pek hayra alamet değil.

Yalçın Hoca deplasmandaki bu silik görüntüye çare bulamazsa ‘şampiyonluk’ kelimesini telaffuz etmek çok da gerçekçi olmaz. Timsah’ın hedefe daha inançlı yürüyebilmesi için dış sahadan en azından 4-5 galibiyet bir o kadar da beraberlik getirmesi şart.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X