Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Ege’de elimiz boş kaldı

Teknik Direktör Mustafa Er, Akhisar karşısına çıkarken Ege seferinin ilk maçında Menemen’e 2-1 kaybeden kadroda 3 değişiklik yaparak özellikle defanstan duyduğu memnuniyetsizliği gösterdi. Mustafa Hoca’nın yaptığı hatalarla saç baş yolduran Cüneyt Köz’ün yerine stoperde Furkan Emre Ünver’e bu sezon ilk kez forma vermesi ve beklentileri (!) bir türlü karşılayamayan Onur’un yerine sol beke bir kez daha Emirhan’ı kaydırması dikkat çekti.

Oynadığı tüm maçlarda ilk golü atan Bursaspor, Hasan Ali Adıgüzel’in 7. dakikada ceza yayı içerisinden attığı golle bu kez adeta maça 1-0 geride başladı. Yeşil beyazlılar, 12. dakikada Ramazan’ın ceza sahası önünde kaptırdığı top nedeniyle az daha ikinci golü de kalesinde görecekti. Şu bir gerçek ki Bursaspor çok kolay gol yiyor ve bunda tek suçlu savunma değil. Orta saha o kadar basit toplar kaybediyor ki rakip forvetler ellerini kollarını sallayarak pozisyona giriyor.

TEPEDEN TIRNAĞA GOLCÜ

Neyse ki Ali Akman gibi bir golcümüz var da skor üretmekte sıkıntı çekmiyoruz. 18’lik golcü, 22’de İsmail Çokçalış’ın sağdan yaptığı ortada topu önce düzeltip sonra filelere göndererek, daha şimdiden Bursaspor’un bu sezonki en büyük kazancı olduğunu gösterdi. Ali, pozisyon alışı, soğukkanlılığı ve bitiriciliğiyle ‘Ben golcüyüm’ diye bağırıyor adeta.

31’de Burak Kapacak’ın sağ kanattan çevirdiği topta arka direkte kafayı vuran Furkan Emre, Vrsajeviç topu çizgide durdurmasa ilk maçında golle buluşacaktı. 39’da yeni partneriyle daha derli toplu bir görüntü sergileyen Aykut Akgün yaptığı kritik hamleyle Timsah’ın bir kez daha geriye düşmesini engelleyen isim oldu.

İkinci yarıya iki takım da düşük tempoda başladı. İlk pozisyonu 62’de Recep’in topu kafayla aşırttığı pozisyonda Özer’le bulan Bursaspor’da kaptanın vuruşu kötü olunca öne geçme fırsatı da kaçtı.

HERKESE İHTİYAÇ VAR

Bu pozisyonla maç biraz daha hareketlenirken, 64’te Burak Kapacak’ın sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Lukac gol izni vermedi. Hareketlenen oyunda golü bulan ise 79’da Çekdar Orhan’la ev sahibi Akhisar oldu. 84’te Ali Akman karşı karşıya pozisyonda topu direğin dibinden auta gönderince Timsah, mutlak bir golden oldu. 90+3’te ise Kerem Şen’in ortasında Musa Nizam’ın elle oynamasıyla kazanılan penaltıda Burak Altıparmak topu kaleci Lukac’a nişanlayıp 1 puanı da bize çok gördü.

Bu maç bir kez daha gösterdi ki Bursaspor’un kadrosu oldukça yetersiz. Furkan Emre, adam karşılamada yaptığı hatalara rağmen Cüneyt’ten iyiydi ama biliyoruz ki Sedat Dursun ikisinden de iyi. O yüzden Vakıfköy’de çalışanlara bir şans daha verilmeli. Çünkü kör topal demeden herkese ihtiyaç var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X