Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Evde gülmeyi unuttuk!

Transfer tahtası kapalı olduğu için elindeki futbolcuları en iyi şekilde kullanmaya çalışan Mustafa Er, Giresunspor karşısına çıkarken Altınordu maçına oranla tek değişikliğe gitti. İlk iki hafta zorunluluktan sol bek oynayan Emirhan Aydoğan’ı orta sahada Ozan İsmail Koç’un yerine tercih eden genç çalıştırıcı, defansın solunda da antrenman eksiğini büyük ölçüde kapatan Onur Atasayar’a görev verdi.

Bursa’nın yeşil beyazlı takımı renktaşı karşısında önde baskıyla başlayıp erken bir gol bulmak istedi ancak, Recep Aydın’ın 2. dakikadaki vuruşu kaleci Tolgahan’da kalınca amacına ulaşamadı. 8. dakikada geçen haftanın flaş ismi Ataberk Dadakdeniz, Hayrullah Bilazer’in sert şutunda topu kornere tokatlayarak, şok bir gole de engel oldu.

BURAK KAPACAK GOLLE TANIŞTI

15. dakikanın son saniyelerinde ise maça sol tarafta başlayan Burak Kapacak, kanattan getirdiği topu Diarra’dan da sıyrılarak filelere gönderdi. En büyük sıkıntısı son vuruş olan genç futbolcunun, daha önce birçok kez topu kaleciye nişanladığı benzer pozisyonda yeşil beyazlı formayla ilk golünü atması da ayrı bir güzellikti. 29’da önce Sadi Karaduman’ın altıpasın içinden kafa vuruşunu mükemmel bir refleksle kornere tokatlayan kaleci Ataberk, aynı dakikadaki kornerde de Eren Tozlu’nun göğsünden seken topta gol izni vermedi. Genç kalecinin 43’te Sadi Karaduman’ın kafa vuruşunda yediği gol ise yaptığı kurtarışlara yakışmadı. Genç kaleci bu hatalarını da maç tecrübesi edindikçe azaltacak ve bu sezonun en önemli kazanımlarından biri olacaktır.

İkinci yarıya başlarken Mustafa Hoca, beklentinin çok altında kalan Onur’u çıkarıp genç Vefa’yı sahaya sürerken Emirhan’ı da sol beke kaydırdı. İkinci yarıya istediği gibi başlayamayan Timsah, 49’da Eren’in şutunda kaleci Ataberk’in kurtarışıyla maçta kalmayı başardı. Ancak 57’de sol taraftan Nalepa’nın kullandığı köşe atışında iyi yükselen Eren Tozlu Ataberk’i çaresiz bıraktı.

HEDEF İÇİN YETER Mİ?

Oyuna ortak olmakta zorlanan Bursaspor’da Ataberk, kurtarışlarıyla takımını ayakta tutmaya çalıştı. Mustafa Er de değişikliklerle maçı çevirmeye uğraştı ancak, tüm hamleler yetersiz kaldı. Son dakikalardaki bir iki pozisyonda da golü bulamayan Timsah, evindeki ikinci maçtan da puansız ayrıldı.

İlk iki maça oranla özellikle ilkyarıda daha derli toplu bir görüntü çizen yeşil beyazlı takımın, skoru koruma konusunda ciddi bir sıkıntısı var. Bu takım daha fazla çalışıp, bir arada oynamaya alıştıkça belirli bir seviyeye mutlaka gelecektir. Ancak bu seviye sezon sonunda hedefi tutturmaya yeter mi? Zor. Şimdi Tuzla maçını kazasız atlatıp, milli maç arasında iyi çalışmak gerek. Yönetim de üzerine düşeni yapıp transfer tahtasını açtırır, 4-5 takviye de yaparsa, aradan sonra bambaşka bir Timsah seyredebiliriz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X