Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Gençlik başımda duman!

Ege seferinde aldığı Menemen ve Akhisar mağlubiyetleri sonrası Boluspor karşısına ‘mutlak galibiyet’ parolasıyla çıkan Bursaspor’da üst üste gelen sakatlıklar, Teknik Direktör Mustafa Er’i zaten dar olan kadroda 11’i kurarken seçimden çok, mecburiyete itti. Ramazan, Özer ve Veli’nin yokluğunda Mustafa Hoca bu kez 16’lık Kerem Kök ve 18 yaşındaki Kerem Şen’i ilk kez 11’de sahaya sürerken, genç Tuğbey Akgün’e orta sahada şans verdi.

Maça istediği başlayamayan Bursaspor, 8. dakikada Melih Okutan’ın sol taraftan getirdiği topu Muhammed Bayır’ın filelere göndermesiyle Akhisar’dan sonra ikinci kez adeta maça 1-0 geride başladı. Gol sonrası dağınık bir görüntü çizen yeşil beyazlılar, 21’de Burak Altıparmak’ın taç çizgisine yakın noktadan serbest atışı hızlı kullanması ve Ali Akman’ın sağ çaprazdan harika aşırtma vuruşuyla skoru dengeledi ama oyunu dengeleyemedi. Mustafa Er, bu duruma önce Tuğbey’i sonra da Kerem Kök’ü oyundan alarak, müdahale etti.

BURAK-ALİ DURMUYOR

38’de bu sezon sol kanatta golcü kimliğini sergilemeye başlayan Burak Kapacak, ceza sahasına sokulup şık bir plaseyle hem takımını öne geçirdi hem de moral verdi. Tuğbey ve Kerem morallerini bozmamalılar, aynı durumu şimdi takımın yıldızlarından olan Burak Kapacak da Beşiktaş maçında yaşamıştı. Bu yaşlarda ilkler zor olur. Kafaya takmadan daha çok çalışmalılar.

İkinci yarıya daha istekli başlayan Bursaspor’da 50’de Emirhan’ın pasında Ali Akman’ın vuruşu iyi olmayınca mutlak bir gol kaçtı ama, genç golcü 51’de İsmail’in sağ taraftan getirdiği topta Recep Aydın kötü şutunu asiste çevirmeyi başararak bu sezonki 7. golünü kaydetti. Aynı Ali 55’te Recep’e asistlik bir pas da verdi, ancak tecrübeli futbolcunun vuruşu çataldan dönünce farkı üçe çıkarma fırsatı kaçtı. 75. dakikada ise Onur’un soldan ortasında iyi bir kafa vuruşu yapan Çağatay’a kaleci Mosquera topu tokatlayarak gol izni vermedi.

KALEYİ KAPATAMIYORUZ

Bunları gole çevirip maçı koparamayınca, bir de üzerine 77’de Melih Okutan’ın ceza yayı önünden attığı gol gelince son bölüm yine sıkıntıya girdi. Neyse ki 86’da Emirhan’ın pasında sağdan ceza sahasına giren Çağatay, Batuhan Kör’e golü attırdı da kâbustan çabuk uyandık. Şimdi önümüzde ligin en vasat takımlarından Ankaraspor ile deplasmanda oynayacağımız maç var. Eğer oradan da 3 puanla dönülürse hem moral olarak hem de hedef olarak daha üst seviyeye çıkarız.

Skora bakmaksızın söylemek gerekirse Bursaspor, genç isimleriyle her rakibine karşı bir şekilde gol bulmayı başarıyor. Bu çok güzel ancak, 8 haftada sadece Altınordu karşısında (ki onda da kaleci Ataberk’in yıldızlaştığını hatırlatmak gerek) kalemizi kapatamayışımız da düşündürücü. İsimler değişiyor, o giriyor, bu çıkıyor ama kolay gol yeme hastalığının önüne geçilemiyor. Bu durumun bir şekilde üstesinden gelinemezse yeşil beyazlı taraftar her maçı kalp krizi eşiğinde seyretmeye devam eder.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X