Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Gençlik pırıl pırıl!

Köşe Yazısını Dinle

Bir tarafta haftalar önce 2. Lig’e düşmesi kesinleşen Eskişehirspor, diğer tarafta şampiyon olduğu Süper Lig’e dönebilmek için en azından bir sene daha beklemeye mecbur kalan Bursaspor.

Son yıllarda doğru yönetilemeyen Anadolu futbolunun güçlü iki temsilcisinin böylesi bir maçta karşı karşıya gelmesi bile gerçekten çok acı.

İki takımın da sadece kazanmaya odaklandığı, gencecik isimlerin sahada olduğu karşılaşma bol gol vadediyordu. Nitekim mücadele de hızlı başladı.

Bursaspor, 4’te Burak Kapacak’la net fırsatı kaçırırken, 9’da ise kaleci Canberk’in hatalı pası sonrası Onur Arı ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi. Goldeki hatasını kafasından atamayan Canberk, 11’de topu elinin ve bacaklarının arasından kaçırdı. Neyse ki direğe çarpan top çizgiyi geçmeden Onur tarafından uzaklaştırıldı.

15. dakikada ise güzel bir organizasyonda Çağatay’ın sağdan çevirdiği, Burak Kapacak’ın kafayla indirdiği topu Tuğbey Akgün filelere göndererek hem ligdeki ilk golünü attı hem de skora denge getirdi. İlkyarının kalan bölümünde daha çok hatalarla doğan pozisyonlar oldu ama gol çıkmadı.

İkinci yarının henüz 34. saniyesinde derin topla soldan kaçan Burak Kapacak, son haftaların golcüsü Eren Güler’e ‘al da at’ deyince Timsah 2-1 öne geçti. Hız kesmeyen yeşil beyazlılar, 50’de Tuğbey’in ikinci golüyle 3-1’i buldu. Oyunun hâkimiyetini tamamen eline geçiren yeşil beyazlılar, Çağatay ve Kerem Şen’le fırsatları harcarken, Bursaspor adına en güzel gelişme Vefa Temel’in 65. dakikada oyuna girmesi oldu. 7 ay sonra sahalara dönen genç oyuncu inşallah kariyerinin ilerleyen bölümünde bir daha böyle ağır sakatlıklarla karşı karşıya kalmaz.

76’da Onur’un soldan getirip Berat Altındiş’e attırdığı golle 4-1’i bulan Timsah, 90+3’te Vefa Temel’in asistinde Çağatay’ın golüyle sezonun en farklı galibiyetine imza attı.

Dün Bursaspor 10 Vakıfköy patentli isimle sahaya çıkıp, değişiklerle birlikte tam 15 altyapı oyuncusuna şans verdi. 16 yaşındaki Hamza Baran Arıkan da ilk kez 11’de şans buldu. Bunlar insanı mutlu ediyor, hatta gelecek adına ümitlendiriyor. Ancak, Süper Lig’e dönmek için sadece altyapının yetmediğini bu sezon gördük.

O yüzden Bursaspor’un 22 veya 30 Mayıs’ta yapılacak olağan genel kurulunda güçlü bir başkan ve yönetimi göreve getirmesi şart.

Yoksa gelecek sezon daha da zor durumlarla karşılaşırız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X