Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Gençlik süper olmaya yetmez!

Bir çok handikapla Adana Demirspor karşısına çıkan Bursaspor ilkyarıdaki oyununu sürdüremeyince yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maça iyi başlayan genç Timsah, 8’de Ali Akman ile öne geçmesine rağmen ikinci yarıda oyundan düştü ve Mehmet Akyüz (2) ve Hasan Kılıç’ın gollerine engel olamayarak startı puansız verdi.

Başkanını 30 Ağustos’ta belirlemiş, teknik direktörü sadece 13 gündür takımın başında olan, bir çok oyuncusunu kaybeden ve transfer tahtası kapalı olduğu için tek bir futbolcuyu kadrosuna katamayan, hazırlık maçı dahi yapamayan bir takım için karşılaşılabilecek en zor rakiplerden biriydi Adana Demirspor.

Bu yoklukta Mustafa Er’in sahaya sürdüğü 11’deki oyuncuların tam 8 tanesi Vakıfköy patentliydi. Geçen sezonun play-off finalisti karşısında Cüneyt Köz, Burak Altıparmak ve Özer Hurmacı takviyeli gençler maça oldukça iyi başladı. 5’te Burak’ın ortasında Özer’in kafasıyla kaleyi yoklayan Timsah, 8. dakikada ise Burak Kapacak’ın kornerinde Ali Akman’ın kafasıyla sezonun ilk golünü buldu.

İlkyarı boyunca sadece 13’te Cüneyt’in ters vuruşunda sıkıntı yaşayan yeşil beyazlılar, onu da kaleci Ataberk’le atlattı.

ERKEN GOL DENGEYİ BOZDU

İkinci yarıya etkili başlayan konuk ekip Dibba’nın pasında tecrübeli golcüsü Mehmet Akyüz’le skoru dengeledi. Oyunun kontrolünü de eline geçiren Adana Demirspor, daha etkili olurken, 63’te Recep Aydın’ın şutunun direkten dönmesi Bursaspor için hem şanssızlık hem de kırılma anıydı.

69’da ise Cüneyt Köz’ün savunmadan çıkarken yaptığı pas hatasında topu kapan Kosecki, derinleme pasla Mehmet Akyüz’ü topla buluşturdu tecrübeli oyuncu da Sedat’tan bir kez daha sıyrılarak Adana Demirspor’u öne geçirdi. 72’de İsmail Çokçalış topu çizgi üzerinden çıkararak takımını oyunda tuttu.

TAHTA MUTLAKA AÇILMALI

Ancak tecrübesiyle oyuna hükmeden Adana ekibi 79’da Hasan Kılıç’ın ceza sahası dışından vurduğu şutun Sedat’a çarparak filelere gitmesiyle farkı ikiye çıkardı. Şu bir gerçek ki genç bir kadroya sahip olmanın en büyük handikapı oyundan çabuk kopuyor olmaları. Adana Demirspor’un ikinci yarının hemen başında golü bulması Timsah’ın gençlerini oyundan düşürdü ve konuk ekip istediği tempoda oyunu sürdürdü. Yazının başında dediğimiz gibi bu kadar olumsuzluk içinde bu maçı kazanmak zaten çok zordu. Ancak yeşil beyazlı gençler ilkyarıda ortaya koydukları performansla umutlandırdı, ama o da maçın sonun getirmeye yetmedi. Şu bir gerçek ki Süper Lig’e dönmek isteniyorsa ne yapıp edip transfer tahtası açtırılmalı ve 5-6 nokta transferle kadro güçlendirilmeli. Yoksa sezon sonunda sadece kazandığımız gençlerle avunmak zorunda kalırız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X