Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Gümbür gümbür geliyoruz!

Köşe Yazısını Dinle

Özcan Bizati yönetiminde ligde ve kupada peş peşe aldığı galibiyetlerle camiaya yeniden umut aşılayan Bursaspor, tam anlamıyla eşik atlama maçı haline gelen Keçiörengücü karşısına artık ezberlemeye başladığımız kadrosuyla çıktı.

Taraftarının müthiş desteğiyle maça fırtına gibi başlayan Bursaspor, 5. dakikada İsmail Yüksek’in sağ taraftan yaptığı nefis ortaya uçarak kafayla vuran Kerem Şen’le golü de erken buldu.

Gol sonrası oyunu daha fazla yarı sahasında kabul eden yeşil beyazlılar, rakibinin 30’da Vusal’la yarattığı tehlikeyi kaleci Erhan’la atlattıktan sonra 35’te hızlı çıkıp önce Matavz ardından İsmail Yüksek’in kafa vuruşlarıyla bulduğu golle devreye 2-0’ın rahatlığıyla girdi. Burada İsmail’e bir parantez açmak istiyorum, sadece attırdığı ya da attığı golle değil, sahanın her yerinde gördüğümüz genç isim futboluyla da her maç gittikçe büyüyor. Tek can sıkan kolay kart görmesi. Dün de gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Umarım bundan sonra daha dikkatli olur.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Bursaspor, 4 dakika içerisinde Bruno’nun iki şutunda kaleci Hüseyin’i geçemezken, Capan’ın kafa vuruşu da direği sıyırarak dışarı gitti.

Yeşil beyazlı takımda taşların hızla yerine oturmaya başladığını görüyoruz. Rakibine çok fazla pozisyon vermeyen Timsah, gol atamakta da pek zorlanmıyor. Bir de Matavz gol atmaya başlarsa işte o zaman her şey yerli yerine oturacak. Sloven forvet dün ikinci golde ciddi bir katkı verdi ancak, Bursaspor’un forveti çok daha skorer olmalı.

Bir takım düşünün milli araya 5 puanla zirvenin 15 play-off hattının 9 puan gerisinde 18. sırada girmiş, tüm umutları pamuk ipine bağlı bir vaziyette bekleyen.

İşte o takım Özcan Bizati yönetiminde peş peşe aldığı 3 galibiyetle bir anda 3 puan farkla play-off hattının hemen altına yerleşti ve tüm camianın inancını tazeledi.

Özcan Hoca fikstür avantajıyla kazanılması zorunlu ve pek de zor olmayan 3 maçtan 9 puan çıkararak hedefe tutundu. Şimdi asıl sınav pazar günü deplasmanda oynanacak Kocaelispor maçı.

Timsah, bir üst basamakta yer alan rakibini devirmeyi başarırsa işte o zaman ‘gümbür gümbür geliyoruz’ diyecek.

Haydi çocuklar, bu yoldan dönüş yok.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X