Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Hele be arkadaş!

Köşe Yazısını Dinle

21 günlük aranın ardından hayati bir maça çıkan Bursaspor, taraftarına umut aşıladı…

Köşe atışlarında 3’te Zalazar ve 22’de İsmail Yüksek’le iki gol bulan Timsah, gecenin yıldızı Bruno ile 51’de farkı üçe çıkardı. Boluspor’un 53’te Kasongo ile attığı gol endişelendirse de yeşil beyazlılar, sahadan altın değerinde 3 puanla ayrıldı.

Milli araya 7 maçta topladığı 5 puanla düşme hattında giren Bursaspor, Bitci Timsah Park’ta Boluspor ile adeta ‘olmak ya da olmamak’ maçına çıktı dün akşam. 21 günlük arada Kocaeli ve Bursa’da sıkı çalışan Timsah’ta maç öncesi gelen sakatlık ve hastalıklar Teknik Direktör Özcan Bizati’nin özellikle hamle gücünü oldukça sınırlamıştı. Kaleci Erhan riske edilmezken, Acolatse ve Ofosu’nun yokluğu özellikle hücum hattını alternatifsiz bir hale getirmişti.

Bu tabloda başlayan mücadele yeşil beyazlılar, 3. dakikada Bruno’nun sol taraftan kullandığı çalışılmış bir korner organizasyonunda Namık’ın kafayla arkaya aşırttığı topu kafayla filelere gönderen Zalazar’la 1-0 öne geçti.

BU KEZ BİZ ‘DUR’MADIK!

Gol sonrası daha kontrollü bir oyun sergileyen Timsah, 22. dakikada bu kez sağ taraftan yine Bruno’nun kullandığı köşe atışında iyi yükselen İsmail Yüksek’in kafa vuruşuyla 2-0’ı buldu. İşin en ironik tarafı yeşil beyazlı takımın özellikle geçen sezon başının en çok ağırdığı duran toplardan iki gol birden bulmasıydı.

İlkyarının kalan bölümünde skorun da etkisiyle oyun Boluspor’un kontrolünde geçti. Ancak güzel olan taraf Bursaspor, oyunu rakibe verse de neredeyse hiç pozisyon vermeden soyunma odasına girdi.

İkinci yarıda daha derli toplu görünen yeşil beyazlılar, akan oyunda da pozisyon üretmeye başladı. 51’de gelişen atakta Matavz’ın savunmadan dönen şutunu şık bir dokunuşla filelere gönderen Massimo Bruno, ‘gecenin yıldızı benim’ dedi adeta.

 KASONGO KORKUTTU

53’te Kasongo’nun duran top sonrası attığı gol can sıksa da aynı oyuncunun 55. dakikada arka direkte savunma oyuncusu gibi topu çizgiden çıkarması şans anıydı. Yoksa işler çok karışabilirdi. Hemen dönüşünde Tim Matavz’ın şutunu kaleciye nişanlaması da maça nokta koyma fırsatını tepmekti. Ancak korkulan olmadı ve yeşil beyazlılar, Özcan Bizati yönetimindeki ilk galibiyetini 3 golle aldı. Galibiyet, hele ki böyle bir zamanda gelen galibiyet çok güzel, ancak oyun olarak daha kat etmemiz gereken çok yol var. Fakat korkarım ki Tim Matavz da Tom De Sutter ve Diafro Sakho gibi hiçbir şey vermeden çekip gidecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X