Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

İzmir’de kötü start!

Bursaspor İbrahim Üzülmez yönetiminde çıktığı ilk maçta Ekol Göz Menemen’e yenilmekten kurtulamadı

Timsah, 36’da Seleznov’la öne geçtiği maçta, Mustafa Çeçenoğlu ve Ali Özgün’ün ikinci yarıdaki gollerine engel olamayarak Ege’den ikinci kez eli boş döndü.

Bursaspor, Menemen Stadı’nda Altay’dan sonra Ekol Göz Menemenspor’a da 2-1 yenilerek ikinci İzmir seferinden de eli boş döndü. Bursaspor’un başında ilk maçına çıkan İbrahim Üzülmez, takımı tanıma fırsatını henüz bulamadığı için bilindik bir kadroyla Menemen karşısına çıktı. Sadece Kubilay’ın yokluğunun da etkisiyle Yevgen Seleznov ilk kez 11’de şans buldu. Mücadalenin ilkyarısı sert rüzgârın ve oldukça kötü olan saha zeminin de etkisiyle pozisyon anlamında oldukça kısır geçti. Böyle olunca da gol bulmak daha çok duran toplara kalmıştı. Nitekim 36’da Özer ile kullanılan ilk köşe atışında Seleznov, diziyle attığı golle yeşil beyazlı takımı öne geçirdi.

 

SELEZNOV’DAN VAZGEÇİLMEMELİ

Gol oyuna da belirli bir hareket getirdi. Ancak, bu hareketlilik skora yansımadı ve Bursaspor soyunma odasına 1-0 üstünlükle girdi. Burada Seleznov’la ilgili bir kaç kelime söylemekte fayda var. Ukraynalı forvet sürekli golü kovalaması, rakipleriyle didişmesi ve top saklamasıyla Bursaspor’da ilk 11’in vazgeçilmezi olması gerektiğini gösterdi.

İkinci yarıya skorun da etkisiyle ev sahibi ekip biraz daha etkili başladı. 53’te iki zor pozisyonda yine görevini çok iyi yapan kaleci Çağlar, rakibe gol izni vermeyerek takımını ayakta tuttu.

 

İLK ELİN GÜNAHI OLMAZ

Sonraki 10 dakikalık bölümde Bursaspor daha etkili görünürken, 66’da Mustafa Çeçenoğlu’nun attığı gol Timsah’ı şoke etti. 75’te ise Cüneyt’in kafa vuruşunda kaleci gole izin vermezken topu alan Ercan kendi ceza sahası içinden savunma arkasına attığı uzun pasla Ali Özgün’e golü attırdı. Sonrasında bildiğimiz Bursaspor sahada olunca yenilgi de kaçınılmaz oldu.

İbrahim Hoca’yı ilk maçıyla değerlendirmek doğru olmaz. Ancak, tecrübeli çalıştırıcının ilk olarak Bursaspor’un kolay gol yeme hastalığına çare üretmesi gerek. Ligin ikinci yarısıyla birlikte İbrahim Üzülmez’in kendi oyun kimliğini takıma oturtacağını düşünüyorum. Ama yarışta kalabilmek için Hatayspor karşısında kazanmak şart oldu. Yönetim de devre arasında bir kaç takviyeyle İbrahim Hoca’nın işini kolaylaştırırsa o zaman hedefe yürümek daha kolay olur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X