Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Kazanmak güzel şey!

Son haftalarda pes etmeyen görüntüsüyle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan ve stada taraftarının meşale şovuyla uğurlanan Bursaspor, lig sonuncusu Eskişehirspor karşısına çıkarken, Teknik Direktör Mustafa Er, ilk 11’e sadece cezasını tamamlayan Özer Hurmacı’yı monte ederek Kerem Şen’i kulübeye çekti.

Kâğıt üzerinde kolay görünen maça hata yapmamak adına temkinli başlayan yeşil beyazlılar, 16. dakikada 7 haftadır suskunluğa bürünen Burak Kapacak’ın Cüneyt Köz’ün uzun mesafeli pasında rakiplerini ekarte ederek şık bir plaseyle attığı golle ilk elle tutulur atağında öne geçti.

Eskişehir’in beşli savunması karşısında pozisyon üretmekte zorlanan Timsah, rakibine de pek fırsat vermezken, 45+1’de Sholaja’nın sol taraftan ceza sahasına girip yaptığı vuruşta topun çatalı yalayarak dışarı çıkmasıyla soyunma odasına derin bir ‘ohhh’ çekerek girdi.

CÜNEYT KENDİNİ AŞTI!

İkinci yarının ilk 10 dakikasında çok net olmasa da daha tehlikeli ataklar geliştiren taraf konuk Eskişehirspor oldu. Bir türlü istediği tempoyu yakalayamayan Bursaspor’da cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip eden Mustafa Hoca, Özer’in silik futboluna daha fazla dayanamayarak 59. dakikada Ozan İsmail’i sahaya sürdü.

62. dakikada sağ taraftan Emirhan Aydoğan’ın kullandığı serbest atışta iyi yükselen Cüneyt Köz, asistten sonra bir de kafa golü atarak, geldiği günden bu yana en verimli maçına imza attı.

2-0 sonrası özellikle Nijeryalı futbolcuları Sholaja ve Alimi ile bir şeyler üretmeye çalışan Eskişehirspor karşısında ufak tefek sıkıntılar olsa da savunmada hata yapmayan yeşil beyazlılar, son dakikalara kadar skoru korumayı başardı.

75. dakikada, attığı ilk goldeki gibi sol taraftan slalomla ceza sahasına giren Burak Kapacak’ın vuruşunda bu kez kaleci Melih gol izni vermedi. Bu pozisyon golle sonuçlansa rakibin gardı tamamen düşecek ve maç çok rahat bir hale bürünecekti.

SON BÖLÜMDE SIKINTI ÇEKTİK

89’da Onur’un çevirdiği topta Ozan İsmail’in vuruşu üst direkten dönmese karşılaşma orada bitecekti. Olmadı, bir de üstüne 90. dakikada yine bir korner sonrası Eskişehirspor, Tolga Yakut’la golü bulunca son dakikalar sıkıntılı geçti. Hatta 90+3’te Furkan Balaban’ın kafasında yüreğimiz ağzımıza geldi. Neyse ki kaleci Ataberk hata yapmadı da 3 puan geldi.

Bu tür maçlarda durgun oyun normal karşılanabilir. Hatta geçen sezon aynı Eskişehir, Bursa’dan galibiyetle ayrılmıştı.

Öyle ya da böyle, pek ahım şahım oynamasa da kazanmayı bilen Timsah, 2020 yılını galibiyetle bitirerek play-off yarışına iyice tutundu. Cumartesi günü Başkent’teki zorlu Keçiörengücü maçında daha diri bir Bursaspor’un sahada olacağına inanıyorum.

Umarım anlamsız bir sarı kartla cezalı duruma düşen Ali Akman’ı aramayız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X