Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Kendinizden EMİN olun!

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor’da her hafta bir şeyler değişiyor ama değişmeyen tek şey kaos ortamı.

Ekip lideri Emin Adanur’un daha 1-2 hafta önce, “Gerçekten çok memnunuz. Bilgisine, birikimine çok güveniyoruz” dediği Teknik Direktör Özcan Bizati ile Manisa FK beraberliği sonrası yollar ayrıldı.

Aslında bu karar çok sürpriz değil, hatta olması gerekendi. Çünkü camiada hiç kimse Özcan Hoca’yla sezon sonuna kadar gidilebileceğine inanmıyordu.

İşin ilginci şu ana kadar üç hocanın da alınan beraberlikler sonrası görevi bırakması/bıraktırılması.

Tabii şimdi asıl sorun takımın başına kimin getirileceği.

Şu ana kadar yaptıkları icraatlarla futbol konusunda birikiminin ilkokul düzeyinde olduğunu gördüğümüz yönetim, yeni hocayı yine kendi belirlemeye çalışıyor. Ama bu sefer kapılar tek tek yüzüne kapanıyor.

Çünkü futbol camiası içinde güvenilirliklerini daha ilk haftadan kaybettiler.

Sonrasında yaptıkları ve yapmadıklarıyla ‘komik’ durumlara düştüler.

Transfer edilip oynamadan gönderilenler, sözleşmesi feshedilecek denilip bir hafta sonra sahaya kaptan çıkanlar, ‘O bizim birinci kaptanımızdır’ denilip ortadan kaybolanlar…

Bunların hepsi kulübün içinde futbolcunun ne hissettiğini, onlara karşı nasıl davranılması gerektiğini bilen bir ‘futbol aklının’ olmamasından kaynaklanıyor.

Mustafa Gönden ve Deniz Kolgu isimleri sportif direktörlük için gündeme gelince biraz umutlandık. Ama gelin görün ki 2 haftadır bu konuda da ne ses var ne seda.

Böyle olunca da onun tanıdığı, bunun tanıdığı isimleri aracı yaparak hoca arıyorlar. Ama şu ana kadar (çok da doğal olarak) kimseden olumlu dönüş alamıyorlar.

Öyle isimleri arayıp-aratıp ‘bizden haber bekle, döneceğiz biz sana’ derseniz onlar da ‘şu anki şartlarda görev almam mümkün değil’ şeklinde açıklama yapıp köprüleri atarlar.

Gelirim’ diyecek hocaları da taraftarın istemeyeceğini bildiklerinden arafta bekliyorlar.

Madem hiçbir hoca sizin yönetiminizden EMİN olamıyor, siz saha içini yönetemediğinizden EMİN olun ve artık şu takımın başına camiayı çok iyi bilen bir sportif direktör getirin.

O sportif direktör de bilgi birikimiyle Bursaspor’u hedefe götürecek hocayı bulup ikna etsin.

Ama insanlarla görüşüp, sonra da kulağınızın üstüne yatarsanız size hâlâ güvenen ve gittikçe azınlığa düşen kesimin de desteğini kaybedersiniz.

Bana göre yöntem belli; Ya tecrübesiyle, geçmiş başarılarıyla tüm Türkiye’de kulübün imajını düzeltecek tecrübede bir hoca, ya da bu kadroyu, camiayı çok iyi bilen tanıdık bir isim.

O da herkesin malumu. Biraz iyi niyetle herkesin gönlü alınır.

Ancak öncelikle siz bunu sağlayabilecek bir sportif direktörü belirleyin.

Yoksa bu kafayla, bu güvensizlik ortamında yine sezon sonunu göremeyecek bir hoca bulursunuz, sonra da camia sizi el ele gönderir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X