Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Kongre umarım ‘ocak’ta unutulmaz!

Köşe Yazısını Dinle

Pazartesi akşam saatlerinde Bursaspor Resmi internet sitesinden olağanüstü genel kurul kararı alındığı ve ertesi gün konuyla ilgili geniş bir basın toplantısı yapılacağı açıklanınca tüm camia ‘hele şükür’ demeye bile korktu. Korktu çünkü yönetime güven sıfırın da altındaydı.

Salı günü ise Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi apoletli Bursaspor Başkanı Recep Günay aldıklarını söyledikleri olağanüstü genel kurul kararıyla ilgili basının karşısına çıktı.

En baştan söyleyeyim toplantıdan genel kurulla ilgili anladığımız ve umduğumuz tek şey 2024 Ocak ayı içerisinde yapılacağı.

Tarih var mı yok, eveleme geveleme çok.

Tüm camia bu tarihe kilitlenmişken Sayın Günay, “O açıklanır, prosedürleri var hepsini yapınca tarihte belli olur” diyerek herkesi yine şaşkın ve karmakarışık duygularla bıraktı.

Tarih olarak da ‘6-7 ve 13-14 Ocak neden olmasın’ deyip net konuşmaktan kaçındı.

Hukukçu Başkan belli ki toplantıyı genel kurulu duyurmak için değil seçilmiş soruların da desteğiyle içini dökmek için düzenlemiş.

Peki ne dedi Günay?

Kısaca yıl sonuna kadar FIFA’dan 3 dönem daha transfer yasağı geleceğini, transfer tahtasını açmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini, verilen cezaların hukuka aykırı olduğunu iddia etti hukuk uzmanımız!

Yine başta Ali Ay olmak üzere eski yönetimleri suçladı. Hızını alamadı aylardır para alamayan futbolcular için, ‘Ne olmuş, yıldız futbolcu mu bunlar’ diyerek ödeme yapmamalarını normalleştirdi. Yetmedi ‘Biz mi dedik bunlara 3 gol yiyin diye’ sözleriyle sahada dökülen tere de kulp takmaya çalıştı.

Aldıkları maaşla hayatlarını sürdürmeye çalışan kulüp personelinin para alamamasının da ‘Dünyanın sonu mu? Var da vermiyor muyuz’ diyerek büyütülmemesi gerektiğini belirtti.

Ve yine yeşil beyazlı kulübün kurtuluşunun açtığı davalar olduğunu zaman gerektiğini söyledi.

Ancak Başkan’ın anlamadığı konu, kendisine kimsenin ‘neden dava açıyorsun’ diye sormadığı.

Türkiye’de davaların kaç senede sonuçlandığını hukuk uzmanımızın bilmiyor olması herhalde ihtimal dahilinde değildir.

Camianın korkusu bu yıllar içerisinde Bursaspor’un nereye sürükleneceği.

SİZ VARKEN DÜZELEMEZ…

Başkanın söylediklerinin tercümesi kısaca; “Bu sorunlarla baş etmenin yolu yok. Paralı başkanla bu işler çözülemez. Bize destek verilseydi eninde sonunda biz bu işleri hallederdik” diye yapılabilir.

Ah bir de destek çıkmamasının sebebinin kendilerine kimsenin güven duymamasından kaynaklandığını anlasa.

Yani Sayın Başkan, siz gidince işler yoluna girmeye başlar mı bilinmez ama, siz varken hiçbir şey DÜ-ZE-LE-MEZ!

Bu arada toplantıda gözümüz başkan adaylarına ‘konu mankenliği’ yapan İkinci Başkan’ı aramadı dersem yalan olur.

Emre Kurtbay kardeşim Metin Genç’in toplantı salonunda olduğunu ancak kameraların arkasında kalmayı tercih ettiğini söyledi.

Bu dönemde çok fazla basının karşısına çıkan ‘Manken Metin’ yüzünün eskimesinden korkuyor olsa gerek!

Dünkü maçla ilgili de şunu söyleyeyim bu ortamda sahaya çıkabiliyoruz ya buna da şükür!

Ancak bu şekilde tepetaklak gitmeye devam edersek yeni yönetim, ‘Seneye 3. Lig’den nasıl kurtuluruz’ diye düşünmeye başlar.

Dünkü yenilgiden sonra, puan silme cezası da uygulandığında ligin dibine demir atıyoruz.

Ligin ikinci yarısının çok daha çetin geçeceği düşünülürse, gelecek yönetimin tahtayı açamaması durumunda bu takımın ligde kalması mucizelere bağlı kalır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X