Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Körfez’de acı fren!

Köşe Yazısını Dinle

Özcan Bizati’nin gelişiyle birlikte müthiş bir ivme yakalayan Bursaspor, peş peşe aldığı 3 galibiyetin ardından zorlu Kocaeli deplasmanına çıktı. Özcan Hoca, Kocaeli Stadı’ndaki maça sadece cezalı İsmail Yüksek’in yerine Kubilay Sönmez’i sahaya sürerek tek değişiklikle başladı.

Kontrollü başlayan oyunda Kocaelispor’u neredeyse tek başına sırtlayan Dino, 9. dakikada arka direkte kendisini unutan Bursaspor savunmasına bomboş durumda attığı kafa golüyle cezayı kesiverdi.

Gol sonrası rakibinin üzerinde baskı kurmaya çalışan bunda da belirli bir oranda başarılı olan yeşil beyazlılar, 30’da Zalazar’ın gereksiz rövaşata denemesi sonrası ağır bir kararla gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kalınca maçı çevirmek daha zorlaştı.

Bir kişi eksik olmasına rağmen 37’de şans Matavz’ın ayağına kadar geldi ama Sloven forvet net pozisyonu heba edince devreye 1-1’le girme şansı kaçtı.

NAMIK’IN PENALTISI YETMEDİ

İkinci yarıya eksik ve 1-0 geride olmanın handikapıyla başlayan Bursaspor, 51’de gelişen ani atakta kalesinde ikinci golü gördü. Onur’un Tisdel’i karşılayamaması sonrası içeriye çevrilen topta Yılmaz Özeren’in şutunu güçlükle çelen kaleci Erhan’ın Benhur’un şutunda ise yapacak bir şeyi kalmadı.

2-0’dan sonra umutlar tükendi derken, 59’da Bruno’nun düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı 61’de Namık’la gole çevirerek yeniden maça tutundu yeşil beyazlılar. Ama tüm çabaya rağmen aranan gol gelmedi. Tabii 60 dakika 10 kişi oynamak kolay değil. Bir de zorlukla bulduğun fırsatları çöpe atarsan o zaman iş imkânsıza dönüyor. Olmadı… Milli araya yaralı girdik. Dönüşte İstanbulspor maçıyla birlikte yeni bir seri yakalanırsa hedef çok uzakta değil. Üç maçlık serinin bizi nereden nereye getirdiğini gördük.

FORVET ALMAK ŞART

Ancak şu bir gerçek ki Bursaspor’un golcü sorunu var. Matavz, beklentileri karşılamaktan çok ama çok uzak. Kulübede kırmızı kart görecek kadar gösterdiği hırsı, sahada gösteremeyen Sloven forvet bence Timsah’ın kalibresinde değil. Özcan Bizati’nin ‘İyi geliyor’ dediği Batuhan’ın da hâlâ zamana ihtiyacı var gibi görünüyor. En büyük handikapsa genç forvetin milli aralarda takımla çalışamaması. Ancak ne olursa olsun devre arasında mutlaka çok kaliteli bir forvet alınmalı. Yoksa böyle maçları ahlar, vahlar içinde kaybederiz. Şimdi yine ara zamanı. Milli araları sevdiğini söyleyen Özcan Hoca, umarım bu arayı da iyi değerlendirir. Bir de geçen sezon son haftalarda attığı gollerle dikkat çeken Eren Güler’e daha alıcı gözle baksa sanki iyi olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X