Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Kupa defteri erken kapandı

Tek hedefini Süper Lig olarak belirleyen Timsah, Ziraat Türkiye Kupası’na 5. turda veda etti

İlk maçta aldığı 4-2’lik yenilginin handikapıyla sahaya çıkan Bursaspor, Hamroun’un 44’teki golüne Ali Akman’ın iki güzel golüyle karşılık verse de elenmekten kurtulamadı.

Bursaspor’da kupa macerası erken son buldu. İlk maçta 4-2 yenildiği BB Erzurum karşısında Büyükşehir Belediye Stadı’ndaki mücadeleyi 2-1 kazanan yeşil beyazlılar, kupa defterini 5. turda kapatarak, gözünü tamamen lige çevirdi.

Teknik Direktör Yalçın Koşukavak’la yolların ayrılmasının ardından BB Erzurum maçına takımın başında çıkan Musa Öztürk, tek hedefin lig olduğunu unutmayarak sahaya bambaşka bir kadro sürdü. Tamam ilk maçta alınan 4-2’lik yenilgi nedeniyle tur atlamak zaten çok zordu ancak, takımın başına yeni bir hocanın geldiği günde yeşil beyazlı futbolcuların daha gayretli olmasını beklerdim. İlkyarı boyunca Musa ve Seleznov’un cılız pozisyonları haricinde rakip kalede tehlike yaratamayan Timsah, 44’te Hamroun’un attığı golle soyunma odasına büyük bir şokla girdi.

ALİ KALİTE KOKUYOR

İkinci yarının ilk dakikalarında da futbol pek keyif vermezken, Timsah’ın 17’lik golcüsü Ali Akman 64’te attığı golle yeşil beyazlı takımı hareketlendirdi. Ali’nin golde topu taşıyışı ve attığı şut alt yaş gruplarında bu kadar golü nasıl attığını gösterir güzellikteydi. Genç futbolcu 82. dakikada kornerden gelen topa yaptığı şık kafa vuruşuyla Bursaspor’u tura da ortak etti ancak kalan süre ‘mucizevi bir geri dönüş’ için yeterli olmadı. Ali, attığı gollerle yeşil beyazlı tribünlerin adeta gözünün pasını silerken, yeni Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’e de, ‘Ben hazırım’ mesajı verdi.

KULÜBE YETERSİZ

Süper Lig’e dönmekten başka bir şey düşünmeyen Bursaspor için adeta angarya olan kupa macerası artık bitti. Şimdi yeşil beyazlı takımın yeni hocası İbrahim Üzülmez yönetiminde şampiyonluk fitilini ateşlemesi gerekiyor. Bunun için Timsah’ın Menemen’le deplasmanda ve Hatayspor ile evinde oynayacağı maçlarda 6 puan alması şart. Ancak, İbrahim Hoca’nın kulübe konusunda elinin çok da kuvvetli olmadığını bir kez daha gördük. Devre arasında takıma takviye yapmak gerektiği de orta.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X