Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Kupa serüveni hazin bitti!

Ligde ilkyarının son haftalarında yakaladığı çıkışla camiaya umut saçan Bursaspor, ‘gittiği yere kadar’ mantığıyla baktığı Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Süper Lig ekibi Antalyaspor karşısına İsmail Çokçalış’ın eksikliği dışında ideal 11’iyle çıktı.

Bir önceki turda Göztepe karşısında 5-4’lük destansı bir zafere imza atarak tüm Türkiye’nin dikkatini üzerine çeken yeşil beyazlılar, Antalyaspor karşısında maça istediği gibi başlayamadı. 5. dakikada gelişen konuk ekibin atağında Onur’un ceza sahası içinde Bünyamin Balcı’ya yaptığı hareket sonrası verilen penaltıyı 6. dakikada Hakan Özmert gole çevirdi.

Gol sonrası yavaş yavaş kendine gelen Bursaspor, 15’te Ali Akman’la beraberlik şansını kaçırdı. Burak Altıparmak’ın nefis pasıyla altıpasın hemen önünde topla buluşan genç forvetin boş durumda topu, kale yerine auta göndermesi kendisine yakışmadı.

3 DAKİKADA BİTTİ

Gol aradığı bölümlerde kalesinde de tehlikeler yaşayan Timsah, 33. dakikada Gökdeniz Bayrakdar’ın attığı golün şokunu atlatamadan, Adis Jahovic’in 36’daki golüyle adeta pes etti.

42. dakikada Aykut Akgün kalecinin üzerinden aşırdığı topu filelere göndermek üzereyken Naldo araya girince ikinci yarıya umut taşıyacak gol de gelmedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı skorun verdiği etkiyle adeta ‘hazırlık maçı’ havasında geçti. Bu devrede Bursasporlu futbolcular biraz daha kendilerini göstermeye çabalarken, pek dişe dokunur bir pozisyon üretemediler. Turu çok önemsemiyorum ama keşke yeşil beyazlılar, 20 maçtır süregelen gol atma geleceğini sürdürebilseydi.

BİRAZ DERS, BİRAZ TECRÜBE

İlkyarının son haftalarında art arda aldığı ‘havalı’ sonuçlarla biraz olsun ayakları yerden kesilen yeşil beyazlı gençler için umarız ki bu maç yere daha sağlam basma adına bir ders olur. Tabii ki Antalyaspor, Bursaspor’un rakibi değil, ama yine de Göztepe karşısındaki Timsah’ı seyrettikten sonra insan ister istemez daha fazlasını bekliyor.

Ne diyelim kafayı öne eğme zamanı değil. Daha Süper Lig kapısını açabilecek 17 maçlık bir maraton var.

Çalışmaya devam…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X