Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Oh be nihayet!

Sezonun ikinci yarısına 3 puanla başlayan Timsah, şampiyonluk fitilini ateşledi.

Bu sezon bir çok kez fırsat tepen Bursaspor, Karagümrük’ü 9. dakikada Seleznov ve 90+2’de Kubilay Kanatsızkuş’un attığı gollerle devirerek, ligde 3. sıraya yerleşti.

Nihayet… Bursaspor bu sezon elinin tersiyle ittiği fırsatlardan birini bu kez kaçırmadı ve zirveye doğru yelken açtı. Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada son dakikalarda muhteşem bir zafere imza atan yeşil beyazlı futbolcular, şampiyonluk fitilini de ateşledi.

İbrahim Hoca, ikinci yarının ilk maçına çıkarken yeni transferlenin lisansını çıkmaması nedeniyle bilindik bir kadroyla çıktı. Kadro bilindikti ancak, anlayış farklıydı. Yalçın Koşukavak döneminde pas oyununu tercih eden ve sıkıcı bir görüntü sergileyen Bursaspor, İbrahim Üzülmez’le birlikte daha dikine bir oyun anlayışına bürünmüş. Nitekim 9. dakikada sağ kanattan hızlı çıkan Burak Kapacak’ın, nefis bir pasla buluşturduğu Seleznov’un attığı klas golle bu anlayışın meyvesini de aldı yeşil beyazlılar. Bu golde Burak topu çok iyi taşırken, Ukraynalı forvetin meşin yuvarlağı göğsüyle kontrol edişi ve yere düşmeden yaptığı şık vuruş tam bir golcü işiydi.

SERDAR TAKIMA GEREKLİ

Gol sonrası ilkyarının sonuna kadar Karagümrük’ün baskısını gördük. 34’te direkten dışarı giden top ve 37’de kaleci Çağlar’ın uzaktan şatılan şutu iyi sezip gole izin vermemesi Timsah’ın soyunma odasına önde girmesini sağladı. Bu bölümde Bursaspor bir kaç kez Kubilay’ın kanadından hızlı çıkmaya çalıştı ancak bunda başarılı olamadı. Lisansı henüz çıkmayan Serdar Özkan, bu oyun anlayışında önemli bir figür olabilir.

İkinci yarıda Timsah çıkışlarda daha etkili işler yaptı. Seleznov-Shehu’nun 54’teki işbirliğinden Nijeryalının vuruşunda top direkten dönmese maç Bursaspor için çok daha kolay bir hale dönüşebilirdi.

Olmayınca kendi silahıyla vuruldu, yeşil beyazlı takım. 63’te hızlı çıkan Fatih Karagümrük, eski Bursasporlu Jorquera’nın asistinde Alassane Ndao ile skoru dengeledi. Gol sonrası oyunu rakip alana yıkmaya çalışan yeşil beyazlı takım 3 puanı getirecek pozisyonları da buldu aslında. Özellikle 73. dakikada Anıl Karaer’in kaçırdığı gol inanılır gibi değildi. Altıpasın hemen önünden kaçan bu gol ancak Anıl’ın stoper olmasıyla izah edilebilir herhalde.

KUBİLAY HAYAT VERDİ

Dakikalar ilerledikçe İbrahim Hoca, önce Kubilay’ı Seleznov’un yanına gönderip forveti ikiledi, ardından Ali Akman’ı da oyuna alıp 3 forveti birden oynattı. Son 10 dakika oyun Karagümrük ceza alanı civarında geçti ve bu iştahlı oyun 90+2’de Kubilay’ın attığı golle karşılığını da buldu. 90+4’te Çağlar, mucizevi bir kurtarışla galibiyeti getiren isimlerden biri oldu.

Şunu gördük ki İbrahim Üzülmez kendi karakterini takımına yansıtmaya başlamış. Bu hırslı ve pes etmeyen karakter yeşil beyazlı taraftarı da ilerleyen haftalarda tribüne daha fazla çekecektir.

Son söz yönetime: Bir an önce yeni futbolcuların lisans problemini çözüp İbrahim Hoca’ya yardımcı olun. Bu takım, bu hocayla sezon sonunda Timsah’ı hak ettiği yere çıkartacaktır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X