Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Sahadaki sonuçlar kadar lidersiniz!

Köşe Yazısını Dinle

6 Haziran 2021’de yapılan Bursaspor kongresinde 652 oy alarak göreve gelen Hayrettin Gülgüler başkanlığındaki yönetimle birlikte yeşil beyazlı camia yepyeni bir olguyla da tanışmıştı: Ekip Lideri.

Ekip Lideri tanımının karşılığı da Emin Adanur’du.

31 yaşında, genç, dinamik, söylemleriyle heyecan yaratan resmen olmasa da fiilen başkan olan Ekip Liderimiz!

Ancak fırtına gibi başlayıp, tepetaklak giden bir dönem yaşattın bize Sayın Ekip Lideri.

İlk önce hiç istemediğin halde Mustafa Er’le camianın beklentisine cevap vermek adına, Batalla’nın varlığının da etkisiyle sözleşme imzaladın.

Ardından Bursaspor’un ihtiyaçlarını en iyi bilen Mustafa Er’in talepleri yerine, bir menajerin peşine takılıp 17 transfer yapmayı tercih ettin.

Sonra ‘Pardon’ deyip ikisini takımdan gönderdin.

Yoksa onları Mustafa Hoca mı istemişti Sayın Ekip Lideri?

Ve en büyük hatayı da Adanaspor maçından sonra attığın, Bahanemiz olamaz, yarından itibaren daha disiplinli ve daha çok çalışacağız. Birçok insan “İlk maçın günahı olmaz” tarzında açıklama yapıyor. Bu kumar değil, profesyonel bir iş, her maçın günahı da bedeli de olur” tweet’iyle Mustafa Er’i ayrılığa zorlayarak yaptın Sayın Ekip Lideri.

Ardından yine kulağına fısıldayanları dinleyip, camianın beklentileriyle tamamen tezat bir futbol felsefesine sahip Fatih Tekke’yi takımın başına getirdin.

Onu aldığı iki yenilginin ardından değil de Samsunspor galibiyeti arkası gelen Tuzla beraberliğiyle ‘kaos futbolu’na karşı olduğu için gönderdin genç Ekip Lideri.

Hemen ertesi gün lider olmayan Başkan’ın alelacale, ‘Tek alternatifimiz Tamer Tuna ile anlaştık’ dedi.

Bir sonraki gün öğlen saatlerinde Teknik direktörlük görevi için Özcan Bizati ile 1+1 yıllık anlaşma sağlanmıştır açıklamasıyla Tamer Hoca’nın gece yarısından sonra açtığı ‘Gelmiyorum’ telefonundan haberdar olduk.

Sonra…

Tam kışa girerken, kupa dahil peş peşe dört galibiyetle gelen ‘pastırma yazı’.

Ümitlenmedik değil. Ama rakiplerin zayıf oluşu ‘acaba’yı da bıraktı içimize.

İsmail Çokçalış’ın kadro dışı bırakılması (ki bu konuda haklı görünüyorsunuz), ardı ardına alınan yenilgilerle yine karabasan çöktü üzerimize Ekip Liderimiz.

Bu arada 24 yaşındaki Emirhan’ın kadroya alınmamasını Özcan Hoca’nın, “Biraz yönetimimiz gençleştirmeyle ilgili operasyonlar yapmak istiyor. Onunla ilgili açıklamalar yapmışlardı. Önümüzdeki hafta olabilir” şeklinde geçiştirmeye çalışması kazanın nasıl kaynadığını gösterdi bizlere.

Ardından daha devre arasına 7 maç varken takımın en fazla forma giyen isimlerinden Burak Altıparmak’la birlikte Aykut Akgün ve Cüneyt Köz’ün sözleşmelerini feshetme kararı alarak gençleştirmeye(!) destek yarattınız Sayın Ekip Lideri.

Tabii inanana.

Ha bu arada geçen sezon maçları izlediniz mi bilmem ama, bu takım neredeyse tamamı altyapıdan çıkmış çocuk yaştaki isimlerle Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın dikkatini çekti.

Yaptığımız ilk hatada üstümüze geliyorlar” diyorsunuz ya Sayın Ekip Lideri, gördüğünüz gibi yaptığınız hatalar pek de az değil.

Ama en önemlisi siz pek ders almıyorsunuz.

Şimdi de önce sosyal medyaya, ardından Kırşehir maçında kulübeye, dün de Burak Altıparmak’ın dönüşüyle kulübün resmi sitesine düşen bir genel menajer var. Geçmişten tanırız. İyi insandır, kötü insandır o ayrı, ancak hangi vasfı onu kulübeye oturtuyor işte o kısım düşündürücü Sayın Ekip Lideri.

Futbolcularla aranıza köprü arıyorsanız futbolcuların halini anlayacak, içlerinden gelen, size değil onlara yakın olan birini, tercih etseydiniz çok daha sağlıklı olurdu. Ne diyelim, ‘Allah utandırmasın’.

Kulübün finansal işlerini; personel alacaklarından yapılandırdığınız ısıtma ve aydınlatma giderlerine, futbolcu alacaklarından 44 dosyayı kapatarak kırıp geçtiğiniz transfer tahtasına kadar çok iyi yönettiğinizi inkâr edemem.

Ancak siz de en önemli kısmı yani futbolu iyi yönetemediğinizi artık kabul edin.

Herhalde anlamaya başlamışsınız ki sportif direktör olarak camiayı çok iyi bilen Mustafa Gönden’i gündeme almışsınız. Umarım bu sefer dizginleri ona bırakırsınız da belki saha içi gecikmeli de olsa yoluna girmeye başlar.

Yoksa yaptığınız iyi şeylerin hiçbir kıymetiharbiyesi kalmayacak.

Bu gidişle bu camia sizi ‘karanlık ve soğuk’ gecelerin müsebbipleriyle bir tutar haberiniz olsun.

Unutmayın; bu güzel ülkemde sahada alınan sonuçlar kadar başkansınız, Sayın Ekip Lideri.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X