Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Samsun’da kaybolduk!

Köşe Yazısını Dinle

Bir tarafta ligde prestij maçları oynayan Bursaspor, diğer tarafta Süper Lig’e direkt çıkma hedefindeki Samsunspor. Yeni 19 Mayıs Stadı’ndaki maça çıkarken doğal olarak ev sahibi ekip favoriydi. Ancak bu sezon 4 yenilgisinden birini Bursaspor karşısında 3-0’la alan Karadeniz ekibi, kaybedecek çok şeyi olduğu için tedirgindi aslında.

Tabii bu tedirginlik 2. dakikada Yasin Öztekin’in attığı golle etkisini gösteremeden ortadan kalktı. 1-0’ı oynamak Ertuğrul Sağlam’ın takımının bu sezon en iyi yaptığı işlerden. Kontrollü oynayıp, rakibin hatasını kollamak kırmızı beyazlı takımın oyun felsefesinin temelini oluşturuyor.

Bursaspor için Samsun’dan puanla dönmenin tek yolu 0-0’ı uzunca bir süre koruyup, rakibinin risk aldığı anlarda sonuca gitmek olabilirdi. Erken gol de gelince maç tamamen ev sahibi ekibin istediği şekle büründü.

Sahaya iyi yayılan rakibi karşısında pozisyon üretmekte zorlanan Timsah, düşük tempoda kalesinde de 37. dakikaya kadar çok sıkıntı yaşamadı. Bu dakikada ev sahibi ekibin Mücahit’le kullandığı serbest atışta kaleci Canberk’in tokatladığı top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. 42’de Coureur’un altıpasın içinden vuruşunda da gol izni vermeyen Canberk, 45+1’de Hamroun’un ceza sahası sol köşesinden kullandığı serbest atışta topun direğe çarparak filelere gitmesine engel olamadı. İlkyarı boyunca rakip kaleye tek bir şut dahi atamayan yeşil beyazlılar, soyunma odasına 2-0’ın moral bozukluğuyla girdi.

İkinci yarıda skorun da verdiği etkiyle daha rahat oynayan Samsunspor, 54. dakikada Coureur’un golüyle farkı üçe çıkardı. 3-0’dan sonra oyundan tamamen kopan Bursaspor adına tek olumlu şey 82’de Onur Atasayar’la bir gol bularak bu maçı da boş geçmemesiydi. Mücadeleye noktayı ise 90+5’te santrası bile yapılmayan golle Gökhan Alsan koydu.

Daha çok isteyen, daha çok ihtiyacı olan tarafın oyunu da skoru da zorlanmadan aldığı bir maç oldu. Bu sonuçla play-off umudu matematiksel olarak da bitti.

Yapacak bir şey yok. Son üç haftayı da öyle ya da böyle tamamlayıp, gelecek sezonun planlamasını yapmak lazım. Tabii bunun için de yeşil beyazlı kulübe bir başkanla yönetim gerekiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X