Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Savulun Timsah geliyor!

Eskişehir maçının şokunu Osmanlı galibiyetiyle atlatan Timsah, Adana Demirspor’u da taraftarıyla birlikte devirerek şaha kalktı

11’de Burak Altıparmak ve 37’de Seleznov’un penaltı golüyle 2-0’ı bulan yeşil beyazlılar, 65’te Özer’in atılması ve 69’da Mehmet Akyüz’ün golüyle kâbus görse de kazanmayı başararak, zirveye iyice yaklaştı.

Bu sezon zirvedeki rakiplerine karşı hata yapmayan Bursaspor, ikinci yarının lideri konumundaki Adana Demirspor’u 2-1 yenerek, Süper Lig yolunda çok önemli bir galibiyete imza attı. Bu galibiyetle zirveyle arasındaki puan farkını 3’e indiren Timsah, Adana Demirspor’un da ilk 2 umutlarına tırpan vurdu.

Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, Adana Demirspor karşısına çıkarken geçen haftaki performanslarından memnun kalmadığı İsmail Çokçalış, Selçuk Şahin ve Diarra’yı kulübeye çekip, yerlerine Sedat Dursun, Burak Altıparmak ve Serdar Özkan’ı sahaya sürdü.

Ligin en formda iki ekibinin maçı adeta Süper Lig temposunda başladı.

 

SELEZNOV FARK YARATIYOR

Tribünlerin büyük ölçüde dolduğu mücadelede Bursaspor, 11. dakikada Traore’nin ceza sahası dışından attığı şutta Burak Altıparmak’a çarpan topla golü buldu. Golden sonra taktik faullerle tempoyu düşüren yeşil beyazlılar, rakibine tek bir pozisyon dahi vermedi.

35. dakikada ilk golde önemli bir katkısı bulunan Seleznov, takımına penaltı kazandırdı. 37’de topun başına geçen Ukraynalı skoru 2-0’a taşıyan golü de kaydetti. Şu bir gerçek ki Seleznov, rakiplerin sinirini bozan, kendi takımına ise inanılmaz katkı veren bir isim. Ama kolay kart görme alışkanlığından vazgeçmeli. Çünkü onun yokluğunda kazanmak çok da kolay olmuyor.

2-0’dan sonra oyunun kontrolünü ele geçiren Bursaspor, 43. dakikada Seleznov-Traore-Özer üçlüsünün müthiş paslarla geliştirdiği atakta maçı bitirebilecek golü de bulabilirdi. Ancak Özer’in şutunda kaleciyi de geçen topu Adil çizgi üzerinden çıkarınca Timsah soyunma odasına 2-0’la girdi.

 

BU TARAFTAR KAZANDIRIR

İkinci yarıya skorun da etkisiyle Adana Demirspor etkili başladı. 49. dakikada kornerden gelen topta kaleci Çağlar, müthiş bir refleks göstererek takımın direncini artırdı. Sonrasında tribünlerin müthiş desteğiyle oyun dengelendi. Hatta Bursaspor maçı koparabilirdi. Her şey iyi giderken 65’te Özer’in hırsına yenik düşüp ikinci sarı kartı görmesiyle bir anda işin rengi değişti. Böylesine tecrübeli bir futbolcunun, bu kadar iyi oynadığı bir dönemde, sinirlerine hâkim olamamasına anlam veremiyorum.

Bursaspor’un 10 kişi kalmasıyla baskıyı artıran konuk ekip, 69’da Volkan Şen’in pasında Mehmet Akyüz’le golü bulunca stres dolu dakikalar başladı. Bu dakikalarda adeta yıldız gibi parlayan Sedat Dursun, alkışı fazlasıyla hak ederken, korkulan olmadı ve Timsah, altın değerinde 3 puanın sahibi oldu. Şimdi Erzurum’da çok zor şartlarda, çok zor bir maç bekliyor yeşil beyazlıları. Oradan alınacak galibiyet Süper Lig yolunu sonuna kadar açacaktır.

Ve taraftar… Yeşil beyaz sevdılıları 90 dakika boyunca inanılmaz destek verdiler. Onlar, tribünleri bu şekilde doldurduğu sürece, Bursaspor’un evindeki maçlarda kolay kolay sırtı yere gelmez.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X