Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Savunma yerle bir! 1-2

Her maçta olduğu gibi İzmir’de de öne geçen Timsah, basit hataların kurbanı oldu. 

Menemen karşısında 11’de Burak Kapacak’ın golüyle öne geçen Bursaspor, kendi savunmasını durduramadı. Yeşil beyazlılar, 23’te Olatunbosun ve 89’da Tidjani’nin attığı gollerle sahadan boynu bükük ayrıldı.

Balıkesirspor karşılaşmasında alınan 3-1’lik galibiyetin moraliyle Menemen karşısına çıkan Bursaspor’da Teknik Direktör Mustafa Er, ilk 11’de tek değişikliğe giderek maça başladı. Genç Tuğbey Akgün’ü kulübeye çeken Mustafa Hoca bu kez orta sahada Ramazan Keskin’i tercih etti. Menemen İlçe Stadı’ndaki mücadelenin ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, 11. dakikadaki ilk tehlikeli atakta Bursaspor’un golü de geldi. Bu pozisyonda Burak Altıparmak’ın nefis pasını iyi kontrol edip düzgün bir vuruşla fileleri havalandıran Burak Kapacak, ‘Kendimi daha iyi hissediyorum’ dediği sol kanatta oynamanın meyvesini bu sezonki 3. golünü atarak aldı. Genç futbolcunun 20’de ceza sahası dışından kaleye gönderdiği füze de direğin bir karış üstünden auta çıktı.

 

ÇOK KOLAY GOL YİYORUZ

23’te ise Timsah’ın bu sezonki en büyük problemi olan basit gol yeme hastalığı kendini gösterdi ve Rasheed’in pasında Olatunbosun zorlanmadan skora denge getirdi. Stoperleri bu kadar ağır olan bir takımın (Aykut stoper bile değil) hele ki 1-0 öndeyken savunmasını bu kadar önde kurması çok mantıklı gelmiyor bana. Savunma arkasına atılan her uzun top tehlikeye dönüşüyor. Tamam genç oyuncular ağırlıkta, coşku ve istekleri üst düzeyde ama gerektiğinde biraz topa basmayı da bilmek lazım.

1-1’den sonra oyunun kontrolü tamamen Menemenspor’a geçti. 40. dakikada Recep’in kaybedip, Cüneyt’in ıskaladığı topta önce Rasheed’in vuruşu yan direkten dönmese, sonrasında Olatunbosun’un vuruşu üst direğe çarparak auta gitmese soyunma odasına yenik de girebilirdik.

İkinci yarıya başlarken Mustafa Hoca oyunun kontrolünü ele geçirebilmek ve maçı kazanabilmek adına Ramazan ve Recep’i oyundan alarak Özer ve Batuhan Kör’ü sahaya sürdü.

 

GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Bu hamlelerle biraz daha kıpırdanan Bursaspor’da 53’te Özer’in soldan yaptığı ortada genç golcü Ali, topu kontrol edip güzel de vurdu ama kaleci Selmani gol izni vermedi. 56’da Olatunbosun da yürekleri ağıza getirdi ancak Allah’tan vuruşu kötüydü de boş durumda topu auta attı. 78’de Burak Kapacak, çok uzaklardan şansını denedi ama kaleci Selmani iyi uzanarak geçit vermedi. 89’da Burak Kapacak’ın kaptırdığı topa Cüneyt Köz’ün amatör küme düzeyindeki saçmalığı da eklenince Tidjani’nin golüyle eldeki 1 puandan da olduk. Şu bir gerçek oyun sıkıntıya düştüğünde kulübede teknik heyete ışık verecek oyuncu pek yok. O yüzden Mustafa Hoca’nın Serdar Özkan ve Sedat Dursun kararlarını yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Tamam Serdar’ın yaptığı söylenen şeyi hazmetmek kolay değil, ama Sedat’ın gençliğine yorup en azından kadro derinliği açısından Özlüce’ye çağırılması elzem gibi duruyor. Hele ki Cüneyt ve Aykut’un performansı ortadayken.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X