Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Son maçın son düdüğüne kadar!..

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor’un nasıl bir buhrandan çıkmaya çalıştığını bilmeyenimiz yok.

Sezon başından bu yana 4. teknik direktöre ve sistemine uyum sağlamaya çalışan bu gençlerin zamana ve cezalı arkadaşlarının dönüşüne ne denli ihtiyaç duyduğu da fazlasıyla belli oluyor.

Dünkü mücadele de böyle bir görüntüdeydi yine. Artık alışık olduğumuz üzere durgun ve temposuz geçen ilk yarıda yeşil beyazlı takım ilk denemesini 35. dakikada Bilal Güney’in çok da heyecanlandırmayan şutuyla geldi.

Kalan 10 dakikalık bölümde biraz daha gayretli görünen Timsah en önemli şansı ise 41. dakikada Kerem Dede ile yakaladı ancak genç futbolcu boş durumdaki Ömer Turan’ı görmek yerince topu kalecinin vücuduna nişanlayınca tatsız tuzsuz ilk yarı da golsüz sona erdi.

İkinci yarıya 2 değişiklikle başlayan konuk ekip ilk dakikalarda Bursaspor’un kalesine kâbus gibi yüklendi.

65’e kadar rakibi karşısında sadece direnmeye çalışan yeşil beyazlılar, bir şekilde bu bölümü sağ salim atlatmayı başardı.

Sonrasında oyuna biraz daha denge gelse de pozisyon üretmekte pek başarılı olamadı Bursaspor’un genç oyuncuları.

Şunu söyleyebilirim ki bunda da en önemli etken bazı oyuncuların gereğinden fazla sorumluluk almaya çalışmaları, bazılarının ise yardımlaşmadan uzak kalmaları.

Yani kısacası Bursaspor takım olma kimliğinden fazlasıyla uzaklaşmış.

6 maç üst üste kaybeden bir çok oyuncusunu kaybetmiş takımın, kendisine oranla daha iyi durumda olan Nazilli karşısında aldığı bir puan bizi çok tatmin etmese de en azından başlangıç olarak bakılabilir.

Ancak şu gerçek ki Ümit Hoca’nın kat etmesi gereken çok mesafe var.

Bunların en önemlisi bu çocukları bir takıma dönüştürmek.

Kendi kendine değil takımla birlikte oynayan oyuncular topluluğuna dönüşmeleri şart.

Takımın gol yükünü omuzlayan Çağatay başta olmak üzere Mustafa Genç ve Eren Tunalı’nın dönüşüyle biraz daha derli toplu bir oyun ortaya çıkacaktır. Burada önemli olan genç futbolcuların umutlarını kaybetmemeleri.

Dünkü maçta da gördük ki ne kadar eksik de olsan, ne kadar takım olmaktan uzak da olsan bu ligde puan alma şansın var.

Taraftar desteğini önceki akşam olduğu gibi hissettirir, Ümit Şengül de bu gençleri birbirlerine inandırırsa zor olan başarılabilir.

En önemlisi son maçın son düdüğüne kadar mücadeleden vazgeçmemeleri.

Bursasporlu futbolcuya yakışan da bu değil mi zaten.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X