Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Süper beklenti…

Köşe Yazısını Dinle

Herkesin malumu olduğu üzere Bursaspor, Süper Lig’den oldukça uzak düştü.
Tabii bu bizim Süper Lig’i takip etmekten vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor. Oldukça sıkıntılı dönemleri geride bırakmaya çalışan Süper Lig takımları özellikle son iki sezonda sansasyonel transferlere imza atıyorlar.
Başını son şampiyon Galatasaray’ın çektiği bu furyaya Fenerbahçe de aynı şekilde karşılık veriyor. Rakiplerinin biraz gerisinde kalsa da Beşiktaş’ın yaptığı transfer hamleleri de dikkat çekici.
Geçen sezon Toreira, Oliviera, Mertens, Mata gibi Avrupa’nın da dikkatini çeken isimleri kadrosuna katan Galatasaray’ın özellikle Icardi ve devre arasında gelen Zaniola hamlesi gerçekten sansasyoneldi.
Şampiyonluk hasretini dindirmek için takımı Jesus gibi dünyaca ünlü bir teknik direktöre emanet eden Ali Koç’un Fenerbahçesi ligde hedefine ulaşamasa da Avrupa’da ülkemize önemli puanlar kazandırdı.
Fenerbahçe bu sezon ise transferde çok daha ses getiren isimleri kadrosuna kattı. Dzeko, Tadic gibi dünya yıldızlarını getiren Kanarya Avrupa macerasına da oldukça sükseli başladı.
Icardi’nin tapusunu alan Aslan da özellikle Zaha hamlesiyle bu yıl da Avrupa’nın dikkatini çekmeyi başardı.
Şenol Güneş gibi Türk futbolunun çok önemli bir ismini takımın başında bulunduran Beşiktaş da Aboubakar’lı kadrosuna Ante Rebic’i katarak rakiplerinin hamlelerine karşılık vermeye çalıştı.
Anadolu takımlarından Adana Demirspor’un özellikle teknik anlamda yaptığı transferler de son 2 sezondur ses getiriyor. Montella’nın ardından Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Kluivert’i teknik direktör olarak getiren Adana temsilcisi geçen sezon yakaladığı başarılı grafiği daha da artırmakta kararlı görünüyor.
Daha birkaç sezon önce adeta dibe çöken Türk futbolu yapılan flaş hamleler ve geçen sezon Avrupa’da gelen puanlarla yeniden silkelenmeye başladı.
Kabul etmek gerekir ki Süper Lig bu sezon seyir zevki ve rekabet açısından daha fazla şey vaat ediyor.
Tabii bu transferlerin maliyetleri de içinde bulunduğumuz ekonomik durumu düşününce oldukça riskli görünüyor. Zaten borç batağında olan kulüpler yaptıkları hamlelerin karşılığını alamazlarsa Türk futbolu yeniden büyük bir buhrana girer…
Umut edelim ki bu sezona da Avrupa’da başarıyla giriş yapan takımlarımız Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi’nde gruplarda mücadele ederek ülkemizi daha üst sıralara taşısınlar.
Şu bir gerçek ki en üst lig ne kadar kaliteli ise alt liglerin de seviyesi o derecede yükselecektir.

Tüm bunları düşünürken hakem hataları aklıma geliyor ve bir anda yeniden umutsuzluğa kapılıyorum.
Bir de Bursaspor’un yokluğu…
İşte o gerçekten büyük bir boşluk…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X