Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Tek kelimeyle kabus!

Köşe Yazısını Dinle

Özcan Bizati yönetiminde yakaladığı 3 maçlık galibiyet serisine Kocaeli’nde aldığı yenilgiyle ara veren Bursaspor, milli maçlar sonrası ağırladığı İstanbulspor’a 4-2 yenilerek zirvenin çok uzağında kaldı.

Kadroda istikrarı yakalayan Özcan Hoca, cezalı futbolculardan Zalazar’ın yerine Kubilay Sönmez’i, Matavz’ın yerine de Batuhan Kör’ü sahaya sürerek zorunlu iki değişiklik yaptı.

Uzun bir aradan sonra kapasite sınırı olmadan kapılarını açan Bitci Timsah Park’taki taraftar sayısı ise tam bir hayal kırıklığıydı.

EVLERE ŞENLİK SAVUNMA

Dengeli başlayan oyunda konuk ekip 18. dakikada geliştirdiği hızlı hücumda Jetmir Topalli’nin asistinde Muammer Sarıkaya’nın golüyle öne geçen taraf oldu. Daha bu golün şokunu atlatamadan 20’de Muammer Sarıkaya ilk golün neredeyse kopyası bir gol daha atarak geceyi kâbusa çevirdi.

28. dakikada oldukça organize gelişen atakta Acolatse’den aldığı topu Alaskarov içeriye nefis çevirdi, Batuhan Kör de kafa golüyle ‘acaba mı’ dedirtti.

2-1’e rağmen ikinci yarıda maçı çevirebiliriz diye düşünürken, 45’te Jetmir Topalli solo gösterisini golle sonlandırarak, ikinci yarıya yönelik umutları kırdı.

TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI

İkinci yarıya çıkarken Özcan Hoca, Onur ve Kubilay’ın yerlerine Hasan Ayaroğlu ve Taha’yı sahaya sürdü.

55’te Acolatse, Topalli’ye özenip tek kişilik gösteriye soyundu ancak sonunu getiremeyince sadece heyecanlandığımızla kaldık.

70’te ‘neden oynatılmıyor’ diye düşündüğüm Taha, ikinci sarı kartla oyun dışı kalınca maça dair en ufak bir umut kalmadı.

76’da İbrahim Yılmaz, Ethemi ile birlikte savunmayla adeta alay edercesine attığı golle yenilgiyi hezimete çevirdi.

VEFA UMUT OLDU

83. dakikada Vefa’nın sağ taraftan getirip Bruno’ya adeta zorla attırdığı gol, genç futbolcunun tribünlerin gelecek umudu olmasını sağladı. Ancak maçı kurtarmak için bundan çok daha fazlası gerekiyordu. Tuğbey’in 90+1’de kaçırdığı inanılmaz pozisyon ise sadece acı bir tebessüm bıraktı.

Bu yenilgiyi, hele ki böyle ağır bir yenilgiyi hiç beklemiyordum. Evet savunmada Zalazar’ın eksikliğini hissettik ancak, ne orta sahada ne hücumda pek olumlu bir hareket göremedik. Yenilgi olur olacaktır da. Fakat sahadaki oyun, direnç göstermekten çok uzak görüntü beni hayal kırıklığına uğrattı. Geleceğe dair umutlarımı da törpüledi.

Umalım da tek maçlık bir akıl tutulması olsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X