Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Timsah küllerinden doğdu!

Köşe Yazısını Dinle

Adana Demirspor’u deplasmanda 2-1 yendiği maçın ardından büyük bir krize giren ve 5 maçta sadece 1 puan çıkaran Bursaspor için Akhisar mücadelesi ‘olmak ya da olmamak’ karşılaşmasıydı.

Ama yeşil beyazlı futbolcular yine beklentilerin çok altında bir başlangıç yaptı mücadeleye. Maçlara fırtına gibi giren, rakibine soluk aldırmayan Timsah, son haftalarda yerini iki top yapamayan, ayakları titreyen acemiler mangasına bıraktı.

Balıkesir karşısında isabetli şut dahi çekemeyen yeşil beyazlılar, ligin dibinde cebelleşen Akhisar karşısında da 25 dakikada 2-0 geriye düştü. 19’da Çekdar Orhan’ın penaltısıyla 1-0 öne geçen konuk ekip, 25’te de eski Bursasporlu Dzon Delarge ile 2-0’ı buldu.

29’da ilk penaltının da kahramanı olan Furkan Emre’nin yaptırdığı penaltıda kaleci Ataberk, Delarge’a ‘dur’ demese maç daha orada bitecekti.

Bu kurtarış sonrası biraz olsun silkelenen yeşil beyazlılar, 35’te Emirhan’ın attığı golle ikinci yarıya ‘umut’ taşıdı.

İkinci yarıya çıkarken 4 oyuncu birden değiştiren Mustafa Er, takımı ayağa kaldırmaya çalışırken biraz da oyuncularına mesaj vermeye çalışıyor gibiydi. Bu devrede oyunu biraz daha üçüncü bölgede oynayan Bursaspor, baskıya rağmen sadece Ramazan’ın 63’te ceza sahası dışından çektiği şutla tehlike yaratan Bursaspor, onda da kaleci Lukac’a takıldı.

Bu sezon varlığıyla da yokluğuyla da hep dert olan Özer Hurmacı haftalardır bekleneni 81. dakikada yaparak ceza yayı önünden attığı golle fitili ateşleyen isim oldu.

89’da Taha’nın derinlemesine pasında topu kalecinin üzerinden aşırarak ceza sahasına giren Burak Kapacak, meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek, yeşil beyazlı takımın üzerindeki ölü toprağını attı.

Kötü gidiş elbet kırılacaktı. Bunun 2-0 geriye düşülen, 3-0 olabilecekken kaleci Ataberk’in penaltı kurtarmasıyla başlayan bir geri dönüş hikâyesiyle olması hem moral hem de güven açısından mutluluk verici.

Son haftalarda taraftarını karamsarlığa iten Bursaspor, umarım bu galibiyetle kendine gelip, çok da uzağında olmadığı play-off hedefine ulaşır.

Bu gencecik çocukların verdiği emek bunu fazlasıyla hak ediyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X