Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Tükenmişlik sendromu!

Köşe Yazısını Dinle

Son dört maçta sadece 1 puan alabilen ve son iki maçında da golü unutan Bursaspor, ile düşme hattından uzaklaşmak isteyen Menemenspor arasındaki kritik maç iki takımın içinde bulunduğu durumdan kaynaklı olsa gerek oldukça düşük tempoda başladı.

Öyle ki play-off yarışına tutunabilmek için kazanmaktan başka şansı olmayan yeşil beyazlılar, rakip kaleye ilk şutunu 14. dakikada çekebildi. Batuhan’ın ayağından çıkan top da çerçeveyi bulmadı zaten.

Son dört maçta kaybedilenin sadece 11 puan olmadığı, takımın özgüvenin de ciddi oranda hırpalandığı futbolcuların sahadaki duruşundan dahi belli oluyordu. Özellikle Ali’nin kadro dışı bırakılmasıyla omuzlarındaki yük artan Batuhan Kör’ün Göztepe’ye 4 gol birden atan futbolcu olduğuna inanmak imkânsız gibiydi.

Böyle krizli dönemlerden çıkmak her takım için zordur. Gencecik çocuklarla ‘onur mücadelesi’ veren Bursaspor’un da bu durumla baş etmekte zorlandığı ilk 45 dakikadaki silik futbolla çok net kendini gösterdi. Aslında tüm bu sıkıntıyı giderebilecek fırsat 42’de Burak Kapacak’ın ayağına kadar geldi, ancak genç futbolcu ‘kolay’ı değil ‘fantazi’yi seçince olmadı.

İkinci yarıda bir şeyler düzelir diye beklerken, 51’de Omar Mohamed’in attığı ‘ekstra’ gol Timsah için işleri iyice zorlaştırdı.

Golden sonra belki kaybedecekleri bir şey kalmadığı için ‘silkelenirler, saldırırlar, en azından 1 puanı kurtarırlar’ diye umduk ama nafile. Ayaklarında pranga varmışçasına oynayan yeşil beyazlılar, ne oyunu kontrolüne alabildi, ne de pozisyon üretebildi.

İlk ikiye girme hayalini çoktan yitiren Bursaspor, böyle giderse play-off yarışına da ancak seyirci olur.

Öyle ki kriz atlatılamazsa 2-3 hafta sonra hiç düşünmediğimiz hesapları yaparken bulabiliriz kendimizi.

O yüzden ne yapıp edip pazar günü Akhisar’ı yenmek gerek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X