Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet

Yaman be Alim!

Bursaspor milli maç arasından sonra evinde Balıkesirspor karşısına Özer’in sakatlığına kaleci Ataberk Dadakdeniz ve Vefa Temel de eklenince daha da sıkıntılı çıktı. Elinde kısıtlı bir kadro olan Teknik Direktör Mustafa Er, Ataberk’in yerine kalede Deniz Aydın’a ve orta sahada da 17’lik Tuğbey Akgün’e yeşil beyazlı formayla ilk maçlarına çıkma fırsatını verdi.

Timsah artık gelenek haline gelen ilk golü bulma özelliğini bu maçta da devam ettirdi. 9’da başrolünü Ali Akman’ın oynadığı karambolde istediğini bulamayan yeşil beyazlılar, 12’de ise Burak Kapacak’ın savunma arkasına gönderdiği topta Ali Akman’ın klas vuruşuyla öne geçti.

 GOLDEN SONRA YİNE SIKINTI ÇEKTİK

Maalesef golden sonra yine gelenek haline gelen oyundan kopmalar ortaya çıkarken, buna bir de basit hatalar eklenince komşu Balıkesir, 31’de Foxi ile eşitliği buldu. Bu golde Onur’un rakibine rahat orta imkânı vermesi kadar, Cüneyt’in kafasının üzerinden geçen topa müdahale edememesi de neden çok rahat gol yediğimizi gösterir gibiydi. 35. dakikada yine zorlanmadan topla buluşan Foxi’nin şutunun direkten dönmesi ne kadar önemli bir şanssa, Burak Altıparmak’ın 45+1’de ceza yayı önünden gönderdiği füzenin direğe takılması da bir o kadar şanssızlıktı.

Evindeki diğer maçlardan çok farklı bir ikinci yarı çıkaran ve bir çok pozisyon üreten Timsah, 51’de Ali Akman-Burak Kapacak işbirliğinde öne geçme fırsatını bir kez daha tepti. Bu kez güzel pası veren Ali’ydi ama Burak’ın vuruşu direğe takıldı. Hadi bu vuruşta Burak Kapacak gençti, mazereti var diyelim. 62. dakikada Burak Altıparmak penaltı noktasında bomboş durumda öyle bir gol kaçırdı ki ne kendisi ne de maçı izleyenler akıl erdiremedi.

ALİ SAZI ELİNE ALDI

Aynı Burak Altıparmak, 74’te bu kez kale alanı içinden ilkinden de inanılmaz bir gol kaçırarak saç baş yoldurdu. Tüm umutlar kesilmek üzereyken, 90+2’de Ali Akman’ın getirip al da at dediği Batuhan Kör, Bandırma’yla oynanan hazırlık maçından sonra Balıkesir filelerini de havalandırarak, gelecek adına umut saçtı. 90+5’te ise maçın tartışmasız yıldızı Ali Akman adeta söke söke attığı golle galibiyeti perçinledi.

Bu galibiyet Bursaspor için adeta ilaç oldu. 3 puan cezasının gelmemesiyle moral bulan yeşil beyazlı futbolcular, artık çok daha güvenli çıkacaklardır gelecek maçlara.

Bu arada atılan gollerde unutulmayan Vefa Temel’e ben de geçmiş olsun diyorum. İnşallah eskisinden de güçlü olarak en kısa zamanda sahalara döner.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X