Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

12. Bayır Sokak sakinleri durumdan şikâyetçi

Günay Bey merhaba; bizler, Osmangazi ilçesi Koca Naip Mahallesi 12. Bayır Sokak’ta ikamet etmekteyiz.

Bizim sorunumuz ve mağduriyetimiz gecenin bir yarısı insanlar uykudayken, Uludağ yolunda alkol alan sürücüler, bağımlılar, şehir magandaları devriye gezen polislere yakalanmamak için bizim sokağı kullanıyorlar. İnerken, yapmadıkları rezalet yok. Bağırıp nara atan mı dersiniz, silah atan mı dersiniz, abartılı egzozlu aracıyla son sürat bayır aşağıya inerken sağa sola çarpan mı dersiniz, alkol şişelerini, çöplerini sokak aralarına atan mı dersiniz. Alkollü sürücüler son sürat inerken binalara, yollara zarar veriyorlar, Sokak araları çöplük oldu. Gecenin bi yarısı ne uyku kalıyor ne huzur… Yaşlısı, hastası, okula gideni, işe gideni mağdur olmak ne kelime.

Mahalleli ve sokak sakinleri olarak yetkililerden rica ediyoruz, hiç olmazsa yukarıdan aşağıya iniş ya kapatılsın ya da bir önlem alınsın. Bizler mahalleli olarak artık bu durumdan bıktık. Malımız, canımız zarar görüyor. Yetkililerin gerekli ilgiyi gösterip çözüm üretecekleri umuduyla iyi günler dileriz. Saygılarımızla.
12. Bayır Sokak sakinleri

1T Hat No’lu otobüse sabahları binmek eziyet

Sayın BURULAŞ yetkilileri, birçoğumuz Hasanağa TOKİ Göçmen Konutları’nda ikamet etmekteyiz. Sabahları işe gitmek için 1T Hat No’lu otobüsü kullanıyoruz. Yani, Uludağ Üniversitesi metro istasyonuna gidiyor. Bursaray’a binerek de işimize gidiyoruz. Ancak, sabahları 08.05’te 1T Hat No’lu otobüs Hasanağa TOKİ’de son durağa geldiğinde dolu olduğu için bizleri almayarak önümüzden geçiyor. Bir sonraki otobüs 20 dakika sonra geliyor. Bu karda kışta vatandaşa eziyet değil midir bu? 

Defalarca BURULAŞ’a bildirmemize rağmen bugüne kadar herhangi bir çözüm üretilemedi. Sabahları yolcunun yoğun olduğu saatlerde mesela 9’a kadar bu hatta çalışan 1T normal otobüs yerine körüklü otobüs sefere konulsa mağduriyetin giderileceğini düşünüyoruz. Daha önce körüklü otobüs çalışıyordu, nedense kaldırıldı. Belki gün içinde yoğun olmuyor ama sabahları işe giderken bu kadar insan mağdur oluyor. Okula gideni, işe gideni, hastane randevusu olan insanlar yollarda perişan oluyor. Sorunun çözüleceği umuduyla saygılar sunarız.
Hasanağa Göçmen Konutları’ndan bir grup vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X