Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

152 Evler Parkı’nda bu inşaat neyin nesi?

Günay Bey merhaba, en son size yazmak istedim. Çünkü bugüne kadar kimseden bir yanıt alamadım maalesef. 

Yıldırım ilçesi 152 Evler Mahallesi’nde DSİ’nin su depoları bulunmaktayken, bu depo alanlarının bir kısmı yeşil alan olarak ayrıldı ve buraya park yapılarak mahalle sakinlerinin istifadesine sunuldu. Çok da iyi oldu, tüm Eğitim-152 Evler Mahalle sakinlerinin sabahları nedenli faydalandıklarını gidip görmelisiniz. Bu parkı ve yeşil alanı vatandaşın hizmetine sunanlara çok teşekkür ediyoruz.

Ancak ne akla hizmet bilinmez, bilinmeyen bir kurum bu halka açık ve su deposundan kazandırılan alana bina yapımına başladı. Yapılan başvurulardan bir türlü cevap alınamıyor.

BUSKİ yetki alanında olmadığını DSİ’ye ait bir mülk olduğunu, Büyükşehir Belediyesi ise Yıldırım Belediyesi’ne havale ettiklerini, Yıldırım Belediyesi ise söz konusu binaya, parsel numaraları bulunmadığından ulaşamadıkları gibi anlamsız cevaplar verip, hızla devam eden bina yapımına göz yumulmaktadır.  

Bu binanın ne amaçla yapıldığının önemi yok, bu bölgede sadece ve sadece yeşil alan ve parka ihtiyaç var. Bizler, insanların dinlendiği, nefes alabildiği bu parkın yok olmasını istemiyoruz. Vatandaş için güzel bir şeyler yapılıyor ama sonra gelip birileri bunu yok ediyor.

Umarım şehrimizi yönetenlerden bir yetkili çıkıp da, bir açıklama yapar ve bizleri bilgilendirir.

Bir vatandaş

 

Otobüs durakları neden kaldırıldı?
 

​Günay Bey, tüm Bursa’da mı bilmiyorum ama, gördüğüm kadarıyla Prof. Tezok Caddesi üzerindeki otobüs durakları tek tek söküldü.

Mevcut durakların yerine yenileri mi yapılacak, yapılacaksa neden hepsi aynı anda söküldü.

Bu sıcaklarda ve ramazan ayında insanlar kaçacak gölge yer ararken kapalı durakları sökmek neden?

Kaldırılan durakların yerine konulan direkler de tam da kaldırımın ortasına dikilmiş o da ayrı bir gariplik zaten.

Belediye yetkililerinin veya BURULAŞ’ın vatandaşı bilgilendirici bir açıklama yapacağını umut ediyorum.

Bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X