Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

152 Evler Parkı’nda lodosun yan yatırdığı ağaçlar kurtarılmalı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 152 Mahallesi’ndeki 152 Evler Parkı, bölgede özellikle sabah sporu yapanlar açısından büyük bir eksikliği giderdi. Ben de buradaki yürüyüş parkurunu kullanan mahalle sakinlerinden biriyim. Ancak son gittiğimde gördüklerim beni fazlasıyla üzdü. Geçtiğimiz günlerde esen şiddetli lodos, bu güzel parka dikilen ağaçların bazılarını kökünden sökerek devirmiş bazıları da yan yatırmış. En sağlam duranı bile biraz sarsıldığında kökünden oynuyor. Kısacası önlem alınmazsa bu fidanlar kuruyacak. Belediye yetkililerinin yeşilin korunması, buraya harcanan paraların boşa gitmemesi ve vatandaşa saygı anlamında fidanların kurtarılması için gerekli dokunuşları yapmaları gerekmektedir. Lodos fırtınasının üzerinden epey bir zaman geçti, ardından şiddetli bir kar yağışı yaşandı. Bu nedenle zaman kaybedilmeden gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz.

Bir vatandaş

Yenişehir Marmaracık’taki köprü

Bursa yönünden Yenişehir’e giriş konumunda olan Marmaracık Mahallesi’nde belediyemiz tarafından yaptırılan bir köprü mevcuttur. Bu köprünün dış cephesinin Bursa’mıza özgü bir şekilde giydirilmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması havaalanımızın da o bölgede olması münasebetiyle estetik anlamında daha güzel olacağı düşüncesindeyiz.

Ersin Ulu

Kendi sokağımızda mahsur kaldık 

Karamazak Mahallesi 3. Yayla Sokak Bursa Yıldırım…

Bu adreste sokağımızın bir tarafı merdivenli giriş, diğer tarafı arsa ve biz araçlarımızla arsa üzerinden giriş çıkış sağlıyoruz.

Bugün arsa müteahhiti arsa üzerine inşaat demirlerini getirdi ve bizim sokağımızın araç giriş çıkışı kapandı.

Ani durumlarda yangın vs. itfaiye, ambulans nereden girip çıkacak? Yıldırım Belediyesi’ne ısrarla söylememize rağmen ilgilenmediler. Bugün de “Dilekçe bırakın” dediler. 3 ay önce de böyle demişlerdi. Neden gelip de bir bakmıyorlar sokağımıza.

Lütfen çok acil çağrıdır sayın büyüklerim. Biz çıkmazdayız…

İlhan Bay

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X