Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

3 muayeneye 200 TL ücret ödenir mi?

Günay Bey, geçtiğimiz pazartesi gününden beri bir sağlık kurulu raporu için uğraşıyorum. Burada yaşadığım ve bana göre haksız bir uygulamayı paylaşmak istiyor ve yetkililerin çözüm bulacağını umuyorum. 

Yurtdışı işlemleri için alacağım bu belege için Çekirge Devlet Hastanesi tam 200 TL istedi ve aldı sonuç mu?

3 doktor iç hastalıkları, enfeksiyon ve psikiyatri muayenesi yapılacak. Bütün hepsi bu ve sonuçlar temiz.

Gelelim esas haksız, karşılığı olmayan ödemenin tutarına.

Sağlık Bakanlığı’ndan araştırdım. Tüm işlemler için 2016 yılı SGK’sı olmayan hastalardan muayene başına 30.00 TL tespit edilmiş. Bunu teyit etmek için Çekirge Devlet Hastanesi hem kayıt biriminden, hem de ödeme veznelerinden muayenenin tüm branşlarda 30 TL olduğunu teyit ettirdim.

Şimdi soruyorum:

1- 3 muayene ve bir kan tahlili 100 TL ediyor. Toplam alınan 200 TL. Benden alınan 100 TL fazla ödemenin sebebi nedir?

2- Sağlık Kurulu Raporu için belirlenen 200 TL bedelin, çocuk, genç, çalışan, öğrenci, emekli vs tüm hastalardan alındığını da öğrendim.

Bu insafsızlık değil midir?

“Bu konuda itirazım var” dedim İl Sağlık Mürdürlüğü’ne yapabilirsiniz dediler.

Bu kararın müdürlük değil Bakanlık tarafından düzeltilmesi gerekiyor.

Hiç olmazsa kaç adet muayene gerekiyorsa 30 TL X adet üzerinden ücretlendirilerek Sağlık Kurulu Raporu verilmesi  gerekmez mi?

Bu konuda gereği için adım atılıp düzeltme yapılacağına inanıyorum.

Başarılar dileği ve saygılarımla…
Necmettin ŞENGÜL

Büyükşehir Belediyesi’nden B46 için yanıt

Olay gazetesi 16/11/2016 tarihli, Söz Sizde Köşesi’nde, “BURULAŞ’a B/46 için bir öneri” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bursa 3 milyona yaklaşan nüfusu ve 10891 km2’yi aşan yüzölçümü ile Türkiye’nin 4. büyük metropol ilidir. Tüm metropol illerde olduğu gibi, ulaşım hizmetlerinin çok yoğun olduğu ilimizde, her güzergâhtan tek bir vasıta ile istenilen her mevkiye ulaşmak mümkün değildir. Bütünleşik bilet sisteminde hizmet veren toplutaşıma araçları ile aktarma noktalarına gelindiğinde, Bursaray veya diğer lastik teker araçlara aktarma yaparak, çok sayıda noktaya ulaşılabilir. Bununla birlikte; toplutaşıma otobüs hattı oluşturulması, güzergâh değişiklikleri, gelen talepler doğrultusunda, bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sistemi verilerine ve araç filosuna bağlı olarak değerlendirilmektedir. Planlamalar UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmekte olup bu ve benzeri taleplerinizi 4449916 Ulaşım Hattı’na veya [email protected] mail adresine iletebilirsiniz. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X