Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

40 Merdivenler engellilere uygun hale getirilemez mi?

Sayın Günay Bey, ben 50 yaşında yüzde 50 görme engelli bir vatandaş olarak hayatımın 40 yılında Altıparmak’ta 40 Merdivenler diye tabir edilen merdivenleri kullanıyorum.

2015 yılında tamir edildiğinde eskisinden daha kötü oldu. Engelliler adına ulaşılabilirlik olarak hiçbir çalışma yapılmadı.

Özellikle pandemi sürecinde gözlük kullanan vatandaşların bu merdivenleri kullanırken ne kadar zorlandığını kullananlar bilir.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait Beyaz Masa’yı arayıp durumu anlatmama rağmen yaklaşık 2 aydır en ufak bir dokunuş yapmadılar. Son merdivenlere kaymaz bant atmak ya da görme engelliler için kaldırımda yapılan uygulamaları merdivenlerde de kullanmak bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.

İlla bir engellinin merdivenlerden yuvarlanıp hastanelik olması mı gerekiyor ilgilenilmesi için.

Murat Aslan


Dikkat! Nilüfer ve Yıldırım’da su kesintisi

BUSKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler 1. Bölge Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Nilüfer ilçesi Çamlıca Mahallesi Güven Sokak, Selcan Sokak, Orhaneli Caddesi, Belde Sokak ve Kavakdere Caddesi arasında kalan bölge ile civarında 22.12.2020 tarihinde 10.00 – 18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır.

Yine BUSKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler 1. Bölge Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Yıldırım ilçesi 75. Yıl Mahallesi Kaplangazi Caddesi, Yazıcı Caddesi, Eke Caddesi ve Karagöz Caddesi arasında kalan bölge ve civarında 24.12.2020 tarihinde 10.00-18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır.

Tedbirli olunması rica olunur.

 Büyükşehir Belediyesi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X