Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

48 Hat No’lu otobüs durakta neden durmuyor?

Günay Bey, ben engelli bir vatandaşım. Altıparmak’ta ikamet etmekteyim. Geçtiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 40 gündür beklediğim EMAR çekimi için 22.30’da randevum vardı. Kültürpark otobüs durağında 20.40’da vardım ancak yarım saat  bekledim ve otobüs durağa yanaşmadan geçip gitti. Engelli olduğum için koşamadım ve haliyle randevuma yetişemedim. Genelde bu durakta durmuyor 48 Hat No’lu otobüs. Neden durmadığını da anlam veremiyorum. Durakta cep var cebe dahi hiç girmiyor yoldan hızlıca devam ediyor. Bu olayı çok sık yaşamaya başladım. Benim gibi birçok vatandaşın da duygularına tercüman olduğumu düşünüyorum açıkçası. Çünkü duraktaki bekleyen diğer vatandaşlardan aynı şikâyeti çok dinledim. BURULAŞ yetkililerinin dikkatine sunuyorum.

Saygılarımla.

Erol Çelik

 

Sokak hayvanlarının da ihtiyaçları var

 

Merhaba. Sesimiz olduğunuz için öncelikle size çok teşekkür ederim.

Osmangazi ilçesi Gazcılar Caddesi’nde oturuyorum ve burada malum çok sahipsiz can dostlarımız var. Haliyle bunların insani bir duyarlılık göstererek bizler tarafından beslenmesi gerekiyor.

Ancak semtimizdeki TOKİ konutlarındaki bazı vatandaşlar duruma tepkili. Hatta konutların çevresi çitlerle kapatıldı.

Sokak hayvanı gördükleri gibi muhtarlığı arayıp köpeklerin alınmasını talep ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde de 2 çoban köpeğinin barınağa alınması için Osmangazi Belediyesi’ni aramışlar ve ilgililer geldi ve topladı köpekleri.

Ben de köpeklerin alındığı gün oradaydım. Sokak hayvanları ile ilgili kanuna göre hiçbir köpek tutanakta ısırılan kişinin raporu olmadan alınamaz. Alınsa bile kısırlaştırma ve gerekli bakımı için alınır ve aynı alındığı sokağa geri bırakılır.

İlgilileri aradığımda da şikâyet üzerine muhtarınız istemiyor deniliyor.

Lütfen, komşularımızdan biraz duyarlılık istiyorum. Site zaten çitlerle çevrili. Can dostları şikâyet etmeden biraz düşünün. Onların ilgiye ve beslenmeye ihtiyaçları var.

Saygılar.

Azra Duman

 

 Düzeltme

 

17 Ocak 2018 tarihinde Söz Sizde köşesinde bir okurumun gönderdiği yazıyı ‘Gölyaka’yı Çok Seviyoruz Ama…’ başlığıyla bu sütunlarda paylaşmıştım. Okurum yazısında gezmek için gittiği köyde yaşadığı ve gözlemlediği birkaç olumsuzluğu dile getirmişti.

Geçtiğimiz günlerde Gölyaka’dan ulaşan okurlarım yazıda bahsedilen yerin Gölyaka olamayacağını, yazıda tarif edilen yerin muhtemelen başka bir belde veya köy olabileceğini, yazıyı gönderen okurun yazım hatasından dolayı veya yazı yayına hazırlanırken sehven Gölyaka yazılmış olabileceğini, Gölyakalılar olarak bu duruma üzüldüklerini belirttiler.

Gölyakalı okurlarımın duyarlılığı için teşekkür eder Söz Sizde köşesi olarak özür dileriz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X