Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

5 Şubat şikâyetine cevap

5 Şubat 2015 tarihinde köşenizde yayınlanan ‘Ek hizmet binası amacından uzak’ başlıklı yazı üzerine gereken inceleme yapılmıştır. Yüzüncü Yıl Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde yapılmakta olan hizmet binamız, belediye hizmet alanında bulunan ve yasal imar mevzuatına göre yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen bir projedir. Yapının 1.bodrum katı – otopark, 2. bodrum kat – ortak alan, sığınak, Zemin kat – ticari işyerleri, 1,2,3 ve 4. katlar ofisler olarak tasarlanmıştır. Hizmet binasının olduğu parselin sınırı imar planına göre yol sınırından 5 metre içerde olup bu alan otopark cebi olarak planlanmış ve ona göre de oluşturulmuştur. Yani yapılan hizmet binası imar planına uygun inşa edilmekte olup bünyesinde otopark bulunmakta, önündeki otopark cebi de kısa süreli parklanmalara cevap verecektir. Yazıda belirtilen yaya, engelli, bisiklet yolu bulunmaması ise Uğur Mumcu Caddesi Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğu için istenilen uygulamalar yapılamamıştır. Bahsedilen bahçe mesafeleri ile ilgili olarak ise, inşaat ruhsat aşamasında bahçe mesafeleri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’ne göre mimari projeye bakılarak uygunluğu tespit edilip ruhsat verilmektedir.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

Cezaevinde kavşak düzenlemesi

Daha önce E Tipi Cezaevi Lojmanları önünde kavşak düzenlemesi yapılmıştı. Bu durum trafik akışında sıkışma ve kazalara sebebiyet veriyordu.

Cezaevi önünden yeni yolla beraber kavşak tekrar düzenlendi.

Ama bu defa trafik daha da içinden çıkılmaz hale geldi.

Şu anda kavşağı kullanan büyük araçlar dönerken kaldırım taşlarının üzerine çıkmakta hatta diğer araçlara sürtünmekte ve trafiği kilitleyerek kaosa yol açmakta.

Buradan Büyükşehir Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi’nin ilgililerine ve yetkililerine sesleniyorum: Lütfen kısa bir zamanınızı ayırıp buradaki durumu yerinde görürseniz ne demek istediğimizi anlarsınız.

Bu durumun daha da geç kalınmadan ivedilikle çözülmesi gerekmektedir.

Abdullah Ünal

Gürsu TOKİ Konutları’na kısa yolumuzu istiyoruz

Gürsu TOKİ Konutları’nın 2013 Haziran ayından itibaren teslim tarihinden bu yana bitmez ve tükenmez sıkıntılarıyla baş başa kaldık.

Bursa’daki siyasilerin kavgalarından dolayı bizlere sözleşmede vaat edilen 8 kilometrelik kısa yol yerine 17 kilometrelik uzun ve tehlikeli yol yapılarak, orada yaşayan insanları kendi kaderlerine terk edilmiştir.

Bütün ilgili kurumlara, buna İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü de dahil yazılı ve mail yolu ile yapılan başvurular sonuçsuz ve ilgisiz bırakılmıştır.

2 bin konutlu projede zor yaşam şartları oluştuğundan şu an sadece 500 hane taşınabilmiştir. İnsanlar aldıkları eve sevinemez olup çocuklarının okul şartlarını ve işe gidiş geliş şartlarını göze alarak evlere taşınmamış ve taşınanların bir kısmı da alelacele geriye dönmüştür.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilgisizliği, kısa yol yapmamaktaki ısrarı, Gürsu Belediyesi’nin de işine gelmekte olup, adeta birbirlerine kenetlenerek insanları mağduriyete sürüklemektedirler. Güvenli olmayan yolda son iki üç gün içinde yapılan trafik kazaları adeta görmezlikten geliniyor. Öyle ki, yaralanan vatandaşların Jandarma’ya giderek şikâyetçi olmaması için resmen bir baskı hissettirmektedir. Yaralanan vatandaş bırakın kendini kamunun davacı olmasına bile çekinir duruma gelmiştir. Hatta, koyulan özel minibüs şoförlerinin dikkatsizlikleri kazaları tetiklemektedir. Sizlerden ricamız, unutulan Gürsu TOKİ Konutları halkının sesi ve olayların takipçisi olmanızdır.

Saygılarımızla

GÜRSU TOKİ KONUTLARI SAKİNLERİ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X