Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

5 yıldır sokak aydınlatma lambalarında sorun var

Çekirge Mahallesi Uludağ Caddesi’nde ikamet etmekteyim. 25 yıl eski adı ile Türkiye Elektrik Kurumu’nda müdürlük görevi yaptım. 5 yıl kadar önce Uludağ Caddesi sokak aydınlatmaları kabloları yeraltına alındı. Kablolar yer altına alındığından bu yana caddemiz ve civar sokakların sokak aydınlatmaları haftada 1 kez mutlaka arızalanmaktadır.

Şikâyet üzerine gelen UEDAŞ ekiplerinin müdahalesiyle yanan lambalar en fazla 1-2 saat sonra tekrar sönmektedir. En küçük yağmur veya kar yağışında mutlaka arıza çıkıp uzun bir müddet arıza giderilmiyor. En son 3 Ocak  2017 tarihinde yani tam 15 gün önce sönen sokak aydınlatma arızası 18 Ocak 2017 saat gece 22.40’ta giderildi. 30 dakika sonra tekrar sönen sokak aydınlatmaları bu sabaha (19 Ocak 2017) kadar yanmadı.

186 UEDAŞ Müşteri Hizmetleri numarasını her gün komşularımız ve muhtarımız tarafından aranmasına rağmen ne hikmetse arıza  bir türlü giderilemiyor. 186’dan arıza giderilmediği halde arızanız giderildi mesajı geliyor. Ama ne var ki, sokak aydınlatma lambalarımız yanmıyor.

İşin belki de en vahim tarafı, gece işten dönen bilhassa bayan komşularımız 300 metre mesafeyi korkudan taksi ile evine geliyor. Bu bölgede sokak köpekleri çok fazla olduğundan herkes korku içinde evine gidiyor.

UEDAŞ’a ben bile ulaşamadığımdan her sabah muhtarımızın kafasını şişiriyorum. Burdan kendisinden hakkını helal etmesini istiyorum. Muhtar Bey gece yarılarına kadar, sabahlara kadar sokaklarda dolaşıyor, takip ediyor şahsen görüyorum. Ama ne yazık ki kimsenin elinden bir şey gelmiyor. Nereye başvuracağımızı şaşırdık. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyeyim: Büyük bir arıza yok, kanaatim o ki, görevlilerin işi pek ciddiye aldıklarını sanmıyorum. İnşallah ay sonuna kadar sorun çözülür. Saygılarımla.
İsmail Karakaş

 

Bu kaldırımda bir gariplik yok mu?

Fotoğrafta görülen yer, Ankara Yolu üzerinde Gürsu’daki bat-çık çıkışı.

Burada güzel bir çalışma ile yeşil perdeleme yapıldı. Herhalde yeşil Bursa’nın yeşile olan hasretini gidermek için. Fakat, bu fotoğrafta bir gariplik var.  Perdeleme yapılırken en baştan kaldırımın yarısı gitmiş, sonra birden kaldırım kayboluyor. Engelliler için yapılan renkli taşlar kaybolmuş. Nasıl bir çalışmadır ben çözemedim. Bu kaldırımda bırakın engelli birisinin yürümesini, bir tek insanın bile geçmesi zor. Bu iş düzeltilir mi bilmiyorum ama görüntü gerçekten hoş değil.
Gürsulu bir okurunuz

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X